Educació
Societat 19/04/2012

La comunitat educativa catalana exigeix al Govern i al Parlament que rebutgin les mesures de Wert

Convoquen una manifestació unitària dissabte per per denunciar unes retallades, catalanes i estatals, que "desballesten l'escola pública"

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que agrupa tots els sindicats de l'ensenyament, moviments pedagògics, federacions de famílies d'alumnes i associacions d'estudiants, ha convocat per aquest dissabte a les 17 hores a Barcelona una manifestació unitària per denunciar que les retallades en educació tant de la Generalitat com del Govern central "estan desballestant l'escola pública i atempten contra el dret a l'educació".

Els representants de la comunitat educativa exigeixen al Govern català i al Parlament de Catalunya un pronunciament clar en contra de les mesures que ha proposat al ministeri d'Educació per retallar la despesa educativa, com són l'increment del nombre d'alumnes per aula, l'augment d'hores lectives dels professors o la reducció de substitucions del professorat. "Volem que el parlament digui no a les mesures que proposa José Ignacio Wert, per invasió de competències però també pel contingut de les mateixes", va remarcar el portaveu de la federació d'Ensenyament de CCOO, Angel Garcia.

"Exigim que aquestes noves retallades no s'apliquin a Catalunya", va afegir també la portaveu d'USTEC-STS, Rosa Cañadell, mentre que la representant d'UGT, Roser Font, va avisar que l'augment de ràtios vulnera la Llei Orgànica d'Educació (LOE) i "portar-lo als tribunals seria un camí, tot i que qui ho hauria de denunciar és el Govern català".

Podrien ser 500 milions més de retallada

"Ja n'hi ha prou de retallades", va exclamar el president de la Federació d'Associacions de Pares de Secundària (Fapaes), Pere Farriol, qui va xifrar en uns 500 milions l'afectació que suposaria per a Catalunya la tisorada del govern central. Segons Farriol, en "converses amb l'administració", han estat informats que dels 3.000 milions d'euros que l'Estat vol retallar en educació a tot l'Estat, a Catalunya li pertocaria un 17%, és a dir, uns 500 milions de retallada.

El representant de la Federació d'Associacions de Pares de Catalunya (Fapac), Enric Llurba, va denunciar també que bona part d'aquestes retallades "es vulguin carregar sobre les famílies", com és el cas de la reducció en la subvenció de la Generalitat per a les escoles bressol.

De fet, el col·lectiu d'Escoles Bressol Indignades, així com altres organitzacions com la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) i associacions d'estudiants de secundària i universitaris s'han afegit a la "crida" de la MUCE per "sortir al carrer dissabte a expressar el seu rebuig a les retallades".

stats