RETALLADES SANITAT
Societat 16/06/2011

El Parc Salut Mar anuncia un ERO per acomiadar 194 empleats

La direcció del Parc de Salut Mar de Barcelona, que integra l'Hospital del Mar i l'Hospital de l'Esperança entre altres centres sanitaris, ha anunciat avui al comitè d'empresa la seva intenció de presentar un expedient de regulació d'ocupació per acomiadar 194 treballadors, com ja va avançar ahir l'ARA

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaL'expedient de regulació afectarà personal d'infermeria, metges i administratius. Per expressar la seva protesta per aquesta retallada de personal, s'ha convocat una concentració per a dilluns que ve, dia 20, davant l'Hospital del Mar de Barcelona, just després de l'assemblea de treballadors que tindrà lloc a l'interior del centre sanitari.

Amb les mesures que han adoptat fins ara els hospitals catalans -tancament de llits i quiròfans, sobretot- només arriben a la meitat de la contenció de la despesa que els exigeix el departament de Salut, i una de les propostes que alguns centres han posat sobre la taula és la possibilitat de fer expedients de regulació (ERO).

38 acomiadaments a Plató

L'ERO que ja ha estat aprovat és el de l'Hospital Plató, que es tradueix en 38 acomiadaments. És el primer a la xarxa sanitària concertada, tot i que els sindicats no descarten un degoteig d'acomiadaments.

De fet, ja hi ha centres que no renovaran els treballadors eventuals ni cobriran baixes ni substitucions. La retallada, segons UGT, afectarà uns 8.000 treballadors. Sindicats i patronal ja s'han reunit tres vegades en una Mesa de Salut per minimitzar els efectes de la tisorada sobre el personal. De moment, les converses estan encallades, ja que, segons els sindicats, les patronals no concreten les mesures que s'aplicaran a cada centre. "No els podem donar un xec en blanc davant la falta d'informació", va dir el secretari general de Metges de Catalunya, Antoni Gallego, en sortir de l'última reunió.

Les patronals proposen rebaixar el 5% del sou per conveni, vincular la retribució variable al pressupost o augmentar la jornada laboral de les plantilles quinze minuts diaris. Divendres vinent tindrà lloc l'últim intent per consensuar un acord i, en cas que no s'aconseguixi, la Mesa de Salut es dissoldrà.

stats