Societat 03/10/2012

El ministeri admet que estudia fer convenis amb escoles per ensenyar en castellà

El departament de Wert remarca, però, que només és "una opció" i que la primera és "que la Generalitat compleixi la llei i garanteixi el dret d'escolarització en castellà"

Sònia Sánchez
1 min
El ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, la setmana passada en la sessió de control al govern al Congrés dels Diputats.

BarcelonaEl ministeri d'Educació està estudiant la possibilitat d'establir "convenis amb escoles privades" perquè escoltin les famílies que demanin que els seus fills rebin l'educació en castellà. Aquesta és una de les "diverses fórmules que hi ha sobre la taula" i que "tots els departaments del ministeri, no només el de serveis jurídics", estan analitzant i valorant "per tal d'escollir la més adequada", van explicar a l'ARA fonts del ministeri.

En tot cas, des de la cartera de José Ignacio Wert s'insisteix que el millor escenari que es contempla és que "la Generalitat compleixi la llei", que, al seu entendre, significa que "es garanteixi el dret de les famílies a estudiar en castellà" per part de l'administració catalana, que és qui te les competències en la matèria.

Les mateixes fonts han assegurat que la proposta de subvencionar col·legis privats per fer l'escolarització en castellà està encara en fase d'estudi i, per tant, es desconeixen encara els detalls del seu possible funcionament, com ara si consistiria a subvencionar la matrícula i els costos d'escolarització d'aquests alumnes en concret o si funcionaria d'alguna altra manera. A Catalunya, aquest curs 2012-2013 han estat 12 les famílies que han demanat escolaritzar els seus fills en castellà.

Tampoc no han pogut donar terminis concrets d'aplicació pel fet que, insisteixen, encara no està decidida quina fórmula s'acabarà aplicant "per garantir el dret d'escolarització en castellà" tant a Catalunya com a la resta de comunitats on la llengua cooficial és vehicular a l'escola.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja ha dit que si el ministeri d'Educació subvenciona escoles per ensenyar en castellà, "estarà cometent una il·legalitat".

stats