PANDÈMIA
Societat 20/03/2020

Catalunya registra 933 positius nous, la xifra total d'afectats supera els 4.000 i les morts s'enfilen fins a les 122

Amb 40, aquest divendres es registra la xifra de morts més elevada en un sol dia fins ara

i
Albert Nadal
2 min
L’Hospital del Mar de Barcelona aquesta setmana durant la crisi sanitària per la pandèmia.

BarcelonaLa conselleria de Salut ha informat aquest divendres a la nit que en les últimes hores s’han confirmat 933 positius nous de coronavirus a Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 4.203. Aquesta nova dada suposa un increment del 28,53% respecte al dia anterior. Del total de casos acumulats fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 122 persones, 40 en les últimes 24 hores. Això suposa un augment del 48,78% respecte a dijous.

Pel que fa al nombre de persones greus respecte al total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, la xifra d'aquest divendres és alarmant: un total de 312 persones estan greus (214 més respecte al dia anterior). A més, del nombre total d’afectats arreu del territori català, 600 són professionals sanitaris (216 més que els comunicats ahir dijous).

Pel que fa a Igualada, Salut confirma un total acumulat de 209 positius de coronavirus des que es va declarar el brot, un increment que només s'ha elevat en dos respecte al dia anterior. Sis persones estan greus i 24 han mort amb la Covid-19. Del nombre total de casos, 91 són professionals sanitaris.

Des de l'inici de l'epidèmia de coronavirus s’han comptabilitzat fins avui un total de 150 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19 a Catalunya.

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell ha registrat 15 morts aquesta setmana

Del volum total de morts a Catalunya, 15 han sigut registrats a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell al llarg d'aquesta setmana, segons ha avançat el Diari de Sabadell. En aquest centre mèdic vallesà hi ha 162 pacients ingressats per coronavirus, 23 dels quals a la UCI.

D'aquestes defuncions, la primera víctima que va transcendir va ser la d'un jove de només 21 anys. Es tracta d'un noi de Badia del Vallès que tenia un alt grau de dependència i un estat de salut amb factors de risc. L'Ajuntament de Badia del Vallès va informar ahir dijous de la defunció mitjançant un comunicat en què transmetia el seu condol a la família del difunt.

El 7 de març una membre de l'equip directiu d'aquest hospital va donar positiu i van aïllar-se 27 professionals de la corporació. Pocs dies després va aparèixer un segon contagiat, també membre de la plantilla, i la xifra de confinats va elevar-se fins a 47, segons ha publicat l'ACN.

stats