Societat 02/01/2020

Creen una nova plataforma per lluitar contra els correbous arreu de Catalunya

L'ens demana que les diferents modalitats existents a Catalunya es deixin de celebrar

Acn
2 min
Un toro empaitant uns nois en una plaça durant la festa major de Roses.

BarcelonaNou entitats que defensen la protecció dels animals han constituït la plataforma Prou Correbous amb l'objectiu de "fer un front comú per lluitar per la fi dels actes taurins a Catalunya", segons han explicat en un comunicat. Tal com han assenyalat, la iniciativa s'ha impulsat després que un bou saltés la barrera durant els correbous de Vidreres de l'1 de setembre, en una acció que va causar 19 ferits i que la policia abatés l'animal a trets. Aquest dijous la plataforma ha activat una pàgina web, un canal de Telegram i pàgines en diferents xarxes socials per informar de la seva activitat. El 15 de gener es presentaran públicament a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Les organitzacions que formen part de Prou Correbous són ADDA, FAADA, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, Libera, Fundación Franz Weber, Lex Ànima, AVDA i Tots Som Poble. En el manifest fundacional expliquen que s'han unit per demanar que es compleixi una resolució aprovada al Parlament en la qual s'insta el Govern "a realitzar els canvis necessaris en la regulació de les festes tradicionals amb bous i en la normativa de protecció dels animals, perquè deixin de ser una excepció en la legislació, amb l'objectiu que les diferents modalitats de correbous es deixin de celebrar a Catalunya".

En el text també apunten que els fets de Vidreres "se sumen a anys i anys de maltractament animal institucionalitzat i destaquen l'especial crueltat en les modalitats del bou embolat i el bou capllaçat". Amb tot, afirmen que, tenint en compte els incidents que hi ha hagut en els últims anys, en aquests actes "no es pot garantir la seguretat de les persones participants i del públic i la protecció dels animals".

A més, també denuncien que cada any es destinen 800.000 euros de diners públics per a l'organització de 450 correbous en 31 municipis de Catalunya. Finalment, exigeixen als membres del Parlament "que tinguin la valentia d'afrontar aquest debat per posar fi al maltractament animal en les festes tradicionals amb bous".

stats