Societat 03/02/2015

Els nous currículums de primària i secundària s'estructuraran en competències i esquivaran la llei Wert

El Govern els aprovarà via decret abans d'acabar aquest curs

Elisabet Escriche
2 min
La consellera Rigau aquest dimarts presentant els pressupostos del departament d'Ensenyament

BarcelonaEls nous currículums de primària i secundària elaborats pel departament d'Ensenyament s'estructuraran en competències. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha avançat aquest dimarts part del seu contingut que s'aplicarà a partir del curs 2015-2016 i que es preveu aprovar a finals d'aquest curs via decret. "Primer es valorava adquirir el coneixement, i ara, amb el nou marc de competències, que se sàpiga aplicar aquest coneixement", ha puntualitzar la consellera.

Els nous currículums, que segueixen el model de la majoria de països europeus, també preveuen com esquivar l'aplicació de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce), la que es coneix com a llei Wert i que el curs que ve ja es desenvoluparà a tot primària, 1r i 3r d'ESO i 1r de Batxillerat. "Hem ajustat administrativament els aspectes de la Lomce que garanteixen el títol, però pedagògicament salvem el nostre model", ha assegurat Rigau.

Una de les mesures per esquivar la llei Wert ha estat crear la doble titulació a 4t d'ESO. Els alumnes que l'escullin faran dues assignatures més que els permetran evitar triar entre FP o Batxillerat a 3r d'ESO. "No volem que els alumnes perdin oportunitats", ha explicat la consellera. Els nous currículums també preveuen fer més matemàtiques a primària i a 3r d'ESO i més anglès a secundària. A més a més, en les matèries de cultura i valors ètics s'introduiran coneixements filosòfics a secundària i religiosos a primària.

Hi haurà vuit competències: lingüística, matemàtica, física, artística i cultural, digital, social i ciutadana, aprendre a aprendre i emprenedoria. Segons la consellera, s'ha elaborat d'una manera "coordinada", "cohesionada" amb totes les matèries i "dins de cada etapa educativa".

Els currículums ja han estat presentats al Consell Escolar de Catalunya i aquest dimarts s'han començat a presentar a la comunitat educativa. La primera presentació ha estat a la delegació d'Ensenyament de les Terres de l'Ebre.

stats