Societat 08/06/2020

Les platges del Fòrum de Barcelona i del Rec del Molí de l'Escala suspenen en qualitat de l'aigua

L'Agència Europea de Medi Ambient demana que es tanquin perquè banyar-s'hi pot provocar malalties

Ara
1 min
El litoral de Barcelona en  Una imatge aèria.  A la dreta, una manifestació a la Barceloneta.

GironaL'Agència Europea de Medi Ambient suspèn la qualitat de l'aigua de la platja del Fòrum de Barcelona i la del Rec del Molí de l'Escala i demana que es tanquin perquè "banyar-se en aigües de mala qualitat pot provocar malalties". Són les úniques zones de bany catalanes que han obtingut la pitjor qualificació. Per això, l'organisme demana a les autoritats que imposin mesures per "reduir la contaminació i eliminar els perills per als banyistes".

L'Agència Europea de Medi Ambient recorda que la legislació europea obliga les autoritats a prendre mesures quan la qualitat de l'aigua és insuficient. A més, aquelles zones que hagin rebut aquesta qualificació durant cinc anys consecutius hauran de tancar permanentment. La de l'Escala és el quart any consecutiu que suspèn aquest control i, per tant, si l'any vinent no millora no podrà permetre el bany.

Per contra, la majoria de platges catalanes han rebut el segell d'excel·lència europeu. Al conjunt de l'Estat, més del 85% de les platges i aigües de bany tenen una qualitat excel·lent, una xifra que està per sobre de la mitjana de la Unió Europea. De les 2.234 platges i llacs analitzats a l'Estat, només 38 tenen una qualitat "insuficient", mentre que gairebé 2.000 són "excel·lents", segons l'Agència Europea de Medi Ambient.

En aquest mapa es pot consultar quina qualificació han rebut totes les zones de bany analitzades el 2019.

stats