Societat 18/12/2012

Només els desnonats a partir del 2008 podran accedir a un lloguer social

De Guindos explica al Senat el nou requisit, que s'afegeix als fixats al decret antidesnonaments

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat aquest dimarts que les famílies que accedeixin a un lloguer del Fons Social d'Habitatge han de complir els requisits de vulnerabilitat fixats en el decret antidesnonaments i haver estat desallotjades de la seva residència després de l'1 de gener del 2008. A més, els beneficiaris hauran de tenir uns ingressos familiars inferiors a tres vegades l'IPREM (uns 19.000 euros) i no tenir un habitatge en propietat, segons ha explicat De Guindos al Senat.

Tal com s'havia anunciat, el Fons tindrà 6.000 habitatges propietat de les entitats de crèdit, d'entre els que no s'hagin aportat a la Sareb (la societat que aglutinarà els actius immobiliaris tòxics propietat de la banca), i han d'estar "en condicions adequades d'habitabilitat ", segons De Guindos. El preu del lloguer estarà entre els 150 i els 400 euros mensuals amb un màxim del 30% de la renda total neta de la unitat familiar, i el contracte tindrà una durada inicial de dos anys prorrogable a un any més, llevat que la família deixi de complir algun dels criteris estipulats.

Luis de Guindos ha indicat en la seva intervenció a la cambra alta que en el disseny i funcionament del FSV, que ha donat pràcticament per acabat, hi han participat representants del Govern, de les entitats financeres i dels municipis.

stats