Societat 29/11/2014

"Al principi no vaig pensar en cap moment que tingués l'Ebola": les 10 frases més destacades de l'entrevista a Teresa Romero

L'auxiliar d'infermeria, que va superar l'Ebola, concedeix a Telecinco una entrevista dos dies després que la seva metge de capçalera anunciés que es querellarà contra ella

Ara
2 min

BarcelonaL'auxiliar d'infermeria que va superar l'Ebola, Teresa Romero, ha insistit aquest dissabte en l'estratègia traçada pels seus advocats, que passa per intentar fer evident que no va rebre la formació adequada i que van fallar els protocols de seguiment del personal sanitari -ha insistit que va avisar des del primer moment que havia tractat malalts d'Ebola-. Romero, que reaparegut al programa 'Un tiempo nuevo' de Telecinco, ha donat la seva versió del que va passar a l'Hospital Carlos III de Madrid, on va passar un mes lluitant contra la malaltia que va contraure en atendre els dos missioners repatriats des de l'Àfrica occidental, recordant que va presentar-se com a voluntària i agraint la tasca dels seus companys per salvar-li la vida.

Fa dos dies la seva metge de capçalera va anunciar que es querellaria contra ella perquè, segons la seva versió, no l'havia informat que havia mantingut contacte amb pacients d'Ebola. Romero, sense entrar a valorar aquesta querella, ha afirmat que ella en un principi no va pensar que tingués l'Ebola -va anar al metge quatre dies abans de ser finalment aïllada- i ha insistit que va assabentar-se que estava contagiada pels mitjans de comunicació. També durant l'última setmana s'ha sabut que el jutge ha desestimat la demanda del partit animalista Pacma pel sacrifici del gos de la dona, l'Excalibur, tot i que l'auxiliar ha tornat a repetir que no hi havia cap motiu per fer-ho.

Les frases més destacades de l'entrevista

1. "Vaig ser voluntària per cuidar el missioner perquè em cridava l'atenció el cas"

2. "Tant de bo ens haguessin fet un curs [per aprendre a posar-nos la granota]. Les instruccions es van limitar a una xerrada en una habitació"

3. "A l'habitació del Manuel hi estic 50 minuts, quan l'aconsellat són 20 minuts. Ningú ens va avisar que feia més temps que érem dins"

4. "No sé com em vaig contagiar. És impossible saber-ho"

5. "Comunico des del principi que havia estat amb un malalt d'Ebola", però "al principi de trobar-me malament no vaig pensar en cap moment que tingués l'Ebola, pensava que era una grip"

6. "Per sort puc dir que no he contagiat a ningú; per a mi això és importantíssim"

7. "A l'hospital des del principi se'm va tractar amb molta professionalitat però pocs recursos"

8. "Ningú em comunica que tinc l'Ebola. M'assabento que tinc l'Ebola llegint al mòbil una notícia d''El País' que deia que havia donat dos positius, i llavors m'ensorro"

9. "Jo estava molt espantada i durant l'interrogatori que em va fer un metge per saber com m'havia contagiat li vaig acabar dient que potser m'havia tocat amb un guant. Em vaig sentir coaccionada"

10. "No entenc que es facin les coses malament. Podria entendre que haguessin sacrificat l'Excalibur si hagués tingut una malaltia infecciosa. M'han pres el meu amic perquè sí"

stats