Societat 16/12/2014

Una detinguda a Barcelona en l'operació contra una xarxa que enviava dones a un grup terrorista islàmic

La dona, d'origen xilè, vivia al barri del Poble Sec. La policia ha detingut set persones en l'operatiu que s'ha estès a Ceuta, Melilla i també al Marroc

Europa Press
2 min

MadridLa Policia Nacional i la Direcció General de la Vigilància del Territori (DGST) del Marroc ha detingut set persones, quatre dones i tres homes, una d'elles a Barcelona, com a presumptes membres d'una xarxa que enviava dones al grup terrorista islàmic Daesh, conegut com l'Estat Islàmic de l'Iraq i Síria (ISIS), segons ha informat el ministeri d'Interior.

A Barcelona, la detenció s'ha practicat al barri del Poble Sec de Barcelona. Es tracta d'una dona que és originària de Xile, concretament de la ciutat de Viña del Mar, de la regió de Valparaíso. Hauria estat captada per ser enviada al front sirianoiraquià. És la primera detenció d'aquest tipus que es produeix a Catalunya.

L'operació, iniciada a les 06.45 hores d'aquest dimarts, s'ha saldat amb la detenció a Espanya d'un home i quatre dones, entre les quals hi ha una menor d'edat.

Tres de les detencions s'han practicat a Melilla, una a Ceuta i una cinquena a Barcelona, mentre que els dos homes han estat arrestats a la localitat marroquina de Castillejos.

Tots els arrestats estan acusats de formar part d'una xarxa de captació, reclutament i enviament de dones al front siri-iraquià, a l'organització terrorista Daesh.

A més, s'estan efectuant sis registres domiciliaris a les ciutats en les quals s'han dut a terme les detencions. L'operació, ha dit la policia, continua oberta.

Líders de la xarxa

Els dos marroquins detinguts a Castillejos eren els líders de la xarxa desmantellada. La cèl·lula es dirigia des de Castillejos, on s'ha localitzat un pis que va servir per preparar la partida de les dones reclutades. Es desconeix quantes dones han pogut ser captades per la xarxa i enviades a la zona de conflicte.

El ministeri de l'Interior marroquí ha precisat que la cèl·lula determinava si les voluntàries servirien per perpetrar atemptats suïcides o per casar-se amb militants de l'Estat Islàmic.

stats