SUCCESSOS
Societat 16/04/2011

Detingut per oferir bitllets falsos a una menor a canvi de favors sexuals

Els Mossos d'Esquadra van trobar al domicili del detingut, veí de l'Ametlla del Vallès, un laboratori de falsificació de bitllets

Redacció
2 min
Una mostra dels bitllets falsos que els Mossos d'Esquadra han intervingut

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un veí de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Juan Antonio B.C., de 38 anys, com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de moneda, després que oferís bitllets falsos a canvi de favors sexuals a una menor. Els agents també han desarticulat el laboratori on es fabricava la moneda falsa.

La investigació es va iniciar a finals de l'any passat. Els mossos van detenir, en un centre comercial del districte de Sant Andreu de Barcelona, una menor d'edat quan intentava adquirir productes de cosmètica en un dels comerços del centre. La jove va manifestar que no tenia coneixement que els bitllets fossin falsificats i que els hi havia entregat una persona que havia conegut per internet i que li havia fet una oferta per treballar com a model.

La investigació policial, batejada amb el nom d'Operació Vèrtex, va permetre corroborar que el falsificador havia establert contacte amb la menor a través d'internet fent-se passar per un intermediari del món de la moda. Amb el temps es va guanyar la seva confiança i li va explicar que li oferiria un treball de model que consistiria en vestir roba de determinades marques comercials quan anés a l'escola. Juan Antonio B.C. es va citar diverses vegades amb la menor amb l'excusa de concretar diversos detalls de la falsa oferta de feina. Finalment, però, en una d'aquestes trobades va oferir a la noia 2.000 euros a canvi de favors de naturalesa sexual.

Els investigadors, seguint el rastre dels correus electrònics intercanviats entre la persona ara detinguda i la menor d'edat, van poder identificar al falsificador com a Juan Antonio B.C., amb domicili a l'Ametlla del Vallès, i van procedir a la seva detenció. En el mateix pis on vivia el detingut els mossos hi van localitzar un laboratori de falsificació de bitllets. L'arrestat tenia tots els equips necessaris per realitzar les falsificacions. Durant l'entrada i escorcoll practicada al seu immoble es van trobar 1.000 euros en bitllets de 50 fraudulents, idèntics als que portava la menor d'edat el dia que va ser arrestada en el centre comercial.

En aquests moments s'està realitzant l'anàlisi dels ordinadors utilitzats per l'arrestat, donat que Juan Antonio B.C. podria haver repetit la mateixa actuació amb un nombre de víctimes encara per determinar, i és per això que la investigació continua oberta. Un cop realitzades les primeres diligències judicials, el titular del jutjat s'ha inhibit a l'Audiència Nacional, òrgan judicial competent sobre aquests fets. La pena que comprèn aquest tipus delictiu pot arribar fins a 12 anys de presó.

stats