Societat 08/11/2017

Detingut a Ceuta un membre de l'aparell de propaganda del Daeix

El noi, de 28 anys, formava part d'una xarxa de captació i adoctrinament

Efe
1 min

CeutaLa Policia Nacional ha detingut aquest dimecres a Ceuta un espanyol de 28 anys integrant d'una xarxa de propaganda, captació, adoctrinament i reclutament "potencialment perillosa" per la seva vinculació amb jihadistes del Daeix a Síria i per la seva influència en joves del barri de Ceuta d'El Príncipe.

Segons ha informat el ministeri de l'Interior en una nota, l'arrestat desenvolupava tasques de comunicació a manera d'"informant" o "reporter" de la jihad, una figura clau en l'obtenció, emmagatzematge i distribució de continguts radicals procedents dels canals oficials de l'organització terrorista.

A més, està vinculat amb nombrosos jihadistes espanyols desplaçats a territori sirià i morts en zona de conflicte, segons els responsables de l'operació, que continua oberta i que s'ha desenvolupat sota supervisió del jutjat número 5 de l'Audiència Nacional.

L'arrestat, que rebia la informació oficial del Daeix i distribuïa en temps real les seves comunicacions, era un ferm seguidor dels manuals d'autoadoctrinament jihadista i de l'anomenada 'jihad de la paraula'.

Distribuïa vídeos amb amenaces i en els quals s'enaltia els combatents morts com a màrtirs. A més, actuava com a adoctrinador d'integrants perquè adquirissin més compromís amb el Daeix proporcionant informació per desplaçar-se a zona de conflicte o encoratjant-los a cometre atemptats terroristes en els seus llocs de residència.

stats