Societat 17/04/2021

Detingut un "depredador" que exigia a noies de 16 anys fer-se fotografies despullades

Tres amics de l'arrestat estan sent investigats per haver participat en la coacció i amenaces a les menors d'edat a través de les xarxes socials

ARA
2 min
Ens hem cansat  de Twitter  i Facebook?

BarcelonaActuava com un depredador i un xantatgista amb noies de 16 anys, a qui enganyava dient que els havia aconseguit piratejar el telèfon mòbil per demanar-los que accedissin a despullar-se en videotrucades si no volien que les fotografies o missatges que guardaven als dispositius acabessin en mans dels pares. La Guàrdia Civil, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, ha detingut un home a Tenerife i n'investiga tres més com a col·laboradors per un possible delicte d'abusos sexuals a menors d'edat en l'anomenada operació Depredador, que ha localitzat víctimes a Barcelona, Sevilla i Màlaga.

El detingut contactava amb les noies a través de les xarxes socials, els feia creure que havia hackejat els seus telèfons mòbils i, sota amenaces i coaccions de difondre els continguts a les famílies, els exigia que li facilitessin fotografies i vídeos de caràcter sexual. La denúncia d'algunes de les noies que estaven rebent coaccions per enviar fotografies on havien d'aparèixer despullades va posar en alerta els agents, que han detingut l'home i mantenen les sospites cap a tres individus més. Tots quatre són companys de feina i comparteixen, a més, el gust per les apostes esportives online, motiu pel qual compraven moltes targetes SIM de prepagament.

L'única arrestat era l'encarregat de guardar les targetes i les utilitzava per assetjar les menors, aprofitant que les SIM estaven registrades a nom dels tres sospitosos però no al seu. Els agents van estirar el fil de les connexions telefòniques de les noies denunciants per arribar fins al detingut, qualificat pels investigadors com un "depredador".

Els consells policials

En casos de ciberassetjament com el dels investigats a Tenerife, els Mossos d'Esquadra recomanen a les possibles víctimes mantenir tots els missatges i proves de l'atac i contactar directament amb un adult de confiança per explicar-li la situació i denunciar davant de la policia els atacs. En qualsevol cas, el menor mai no és el culpable ni el responsable, perquè, com subratlla el decàleg contra aquests tipus de delictes, és l'assetjador l'únic que hi té responsabilitat.

stats