Societat 15/09/2021

Detinguts cinc policies nacionals i un guàrdia civil en una operació antidroga a Extremadura

Hi ha 22 persones arrestades i s'han desmantellat quatre plantacions amb més de 3.000 plantes de marihuana

Ara
1 min
Un cotxe patrulla de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut 22 persones, entre les quals hi ha cinc policies nacionals i un guàrdia civil, en el marc d'una operació contra el tràfic de drogues que s'està executant en diversos municipis d'Extremadura. Els cinc policies nacionals detinguts són tots els agents del grup d'Estupefaents de Mèrida, segons ha avançat ElDiario.es. La Direcció General de la Policia ha explicat que amb l'operació s'ha desarticulat un entramat criminal complex que es movia per la província de Badajoz. Malgrat això, la investigació no està tancada.

L'operatiu segueix diverses organitzacions que interactuaven entre elles i es dedicaven al cultiu, processat, manipulació i posterior distribució de marihuana. S'han localitzat i desmantellat quatre plantacions interiors de marihuana, que sumaven més de 3.000 plantes, en 20 entrades i registres en domicilis. També s'han intervingut una gran quantitat d'estris per a les plantacions com llums halògens o consoles d'aire condicionat.

Segons la delegada del govern a Extremadura, Yolanda García Seco, l'operatiu el va iniciar ahir la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil sota la direcció d'un jutjat de Torrevella (Alacant). També ha explicat que les unitats d'assumptes interns de tots dos cossos han participat en l'operatiu.

stats