02/07/2015

27 detinguts en xarxes de tràfic de dones

2 min
27 detinguts en xarxes de tràfic de dones

Barcelona“No es deixava anar gaire, semblava que era inexperta”, explicava a internet fa un parell de setmanes el client d’un dels locals que va escorcollar ahir la Guàrdia Civil en una operació contra una xarxa xinesa de tràfic de dones. Els agents van entrar a una dotzena de locals i pisos de Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet i van detenir com a mínim 17 persones. Ahir mateix la Policia Nacional, en una altra operació contra una altra xarxa xinesa de tràfic de dones, va fer una desena d’arrestos més.

El client intercanviava “experiències” de prostitució en un fòrum d’internet i no va deixar gaire bé la noia de qui parlava, que es feia dir Lili: l’acusava de “passivitat” i “poca implicació”. Va pagar seixanta euros per estar una hora amb ella, en uns baixos sense finestres del carrer Ali Bei, prop de la cantonada amb el carrer Marina.

És possible que l’actitud de la noia s’expliqués pel fet que la forçaven a prostituir-se. Segons fonts de la Guàrdia Civil, el local formava part d’una xarxa que organitzava l’entrada d’immigrants, sobretot de la Xina, per explotar-les sexualment en bordells com el del carrer Ali Bei. Havien de treballar per a ells fins que no pagaven el deute contret amb el viatge. Aquesta vegada, a diferència d’altres, segons la Guàrdia Civil s’ha detingut els caps de l’organització, que també es dedicava al tràfic de drogues.

Les noies del carrer Ali Bei atenien els clients en una habitació austera, vestida amb mobles de l’Ikea i amb un mirall al costat del llit. Els clients mateixos es van encarregar de publicar-ne fotografies al fòrum d’internet.

Al febrer un altre home havia descrit al fòrum la mateixa noia, Lili, i es queixava per la mateixa manca d’“implicació”. “Parla un espanyol fluid, ha sigut mestra”, deia, sense preguntar-se per què es prostituïa. Un altre definia el mes passat una noia del mateix local de “mandrosa i inútil” perquè, segons el seu parer, no l’atenia amb prou ganes.

Intercanvi

Els clients no només intercanvien al fòrum informació sobre les noies, organitzada en fitxes en què descriuen des de l’aspecte físic fins a l’edat, passant per quines pràctiques sexuals estan disposades a fer, sinó que també fan un seguiment de noies concretes. En alguns missatges explicaven que canviaven entre locals de la mateixa xarxa que el del carrer Ali Bei: a la ronda Universitat, el carrer Balmes, al carrer Aragó, al carrer Urgell o a la vora de la Sagrada Família. Un dels fils de comentaris, amb més de setanta pàgines de missatges que van començar el 2008, es dedica exclusivament a compartir adreces de pisos amb “asiàtiques” a Barcelona.

El local a la vora de la Sagrada Família, també uns baixos al carrer Provença, té un fil de comentaris que va començar el maig del 2012 i que ahir es continuava actualitzant. L’últim missatge duia un enllaç amb la notícia de l’operació de la Guàrdia Civil. Divendres passat un altre client explicava que una altra noia tenia un “caràcter dur” i “anava una mica de diva”, tot i que apuntava una altra possibilitat: “O bé potser no li agrada gaire, això”. Havia pagat trenta euros per vint minuts amb ella.

stats