Societat 09/02/2014

Dilluns a la tarda, concentració contra la imposició d’un 25% del castellà a les aules

Somescola.cat convoca una protesta dilluns a les 18.30 davant la seu del TSJC

Ara
1 min
Nens participant en la concentració per l'escola en català a Girona / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa plataforma Somescola.cat ha convocat per demà a les 18.30 de la tarda davant de la seu del TSJC una concentració per protestar contra la resolució de l'alt tribunal que insta cinc escoles catalanes a fixar un 25% de l'horari lectiu en castellà després que cinc famílies sol·licitessin que el castellà fos llengua vehicular en l'ensenyament dels seus fills.

Amb el lema "Per un país de tots, l'escola en català", la plataforma, que agrupa una trentena d'entitats, ha fet extensiva aquesta crida "a tota la societat civil catalana" per respondre "al setge que viu l'escola catalana". Una de les portaveus de l'entitat, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, va dir la setmana passada que la concentració es fa per defensar el model d'immersió lingüsítica dels darrers 35 anys, que garanteix "la igualtat d'oportunitats i la cohesió dels país". Des de Somescola.cat s'ha animat els centres educatius del país a mostrar amb pancartes el seu rebuig a aquesta resolució.

Des d'ERC també s'ha fet una crida a la participació a aquesta concentració. El vicesecretari de Comunicació del partit, Oriol Amorós, ha dit que esperen que la concentració sigui "un fort missatge d'unitat civil en defensa de la igualtat d'oportunitats i de la llibertat" dels alumnes i ha afegit que l'actual model implica conèixer les dues llengües, el català i el castellà. Amorós ha deixat clar que consideren que la resolució del TSJC és "un atac" dels "aparells de l'estat que actuen amb molta mesquinesa". "No només ataquen la llengua sinó que per primer cop busquen la divisió" i que als centres escolars "es provoqui el conflicte", ha dit. Per això considera que es tracta"d'un atac a la llengua i també a la convivència".

stats