SOCIETAT
Societat 15/11/2011

El director d'una revista nazi jutjat a Barcelona: "No sóc racista però sento odi, els moros són l'enemic"

El fiscal demana per a Luis Antonio G.R., secretari del partit Estado Nacional Europeo, quatre anys i mig de presó per difondre idees genocides a través d'una publicació bimensual

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl director de la revista bimensual Intemperie i secretari del partit d'extrema dreta Estado Nacional Europeo, Luis Antonio G. R., s'ha assegut avui davant del jutge acusat de difondre idees genocides, junt amb dos companys de la publicació. Segons el fiscal, que demana quatre anys i mig de presó per al principal acusat i dos anys i mig per als altres dos, la revista inclou articles que "neguen i banalitzen" l'Holocaust nazi durant la Segona Guerra Mundial.

Preguntat per un dels advocats sobre si es considera racista, Luis Antonio G. R. ha contestat: "Racisme? No. Però sento odi, els moros són l'enemic". Ha carregat contra els àrabs per "robar la península espanyola del Sàhara" i "sodomitzar" els tripulants dels vaixells de pesca espanyols que treballen en les seves aigües.

Durant tot l'interrogatori ha assegurat que els articles de la revista, on es parla, per exemple, de "l'alliberament sexual incontrolat, la legitimació de parelles de fet, la promoció de malalts mentals i degenerats maricons i lesbianes del rotllo guai", són només "opinions com tantes" per donar a conèixer les seves activitats i idees.

L'acusat també ha carregat contra els Mossos d'Esquadra: "Des que la policia política ens va detenir a mi i als nostres camarades, la gent que militava al partit s'ha donat de baixa per por a les tortures", ha dit.

Luis Antonio G. R. ha intentat exculpar els seus dos companys, acusats per formar part del consell de redacció de la revista –Diego Luis B. J. i Andrés P. D., que han negat haver escrit els articles que se'ls imputen. Tots dos han assegurat que mai han format part de la revista i que només hi havien col·laborat en ocasions.

El judici acabarà el proper 2 de desembre, quan la fiscalia i les defenses presentaran els seus informes finals.

stats