Oci nocturn

Les discoteques de Barcelona proposen una prova pilot per a la reobertura

La patronal de l'oci nocturn vol repartir 4.000 persones en 10 locals el divendres 21 de maig

2 min
La Sala Razzmatazz, buida des de fa un any.

BarcelonaLa patronal de l'oci nocturn, Fecasarm, proposa la realització d'una prova pilot amb test d'antígens per a la reobertura de les discoteques. El propòsit és repartir 4.000 persones en 10 discoteques de Barcelona el divendres 21 de maig. Com en el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi, el públic haurà de passar un test d'antígens el mateix dia de la prova pilot. Un cop a la discoteca, que obriria sense restricció horària, tothom aniria amb mascareta. A més, els locals hauran de garantir una correcta ventilació i tenir gel hidroalcohòlic.

Els locals que s'han proposat com a participants són Sutton, Pacha Barcelona, Opium Barcelona, Shôko Barcelona, Input High Fidelity Club, Gatsby Barcelona, Delfina Port Olímpic, Bling Bling Barcelona. A més, podrien afegir-s'hi també els locals Jamboree, Moog i Sala Apolo. Fecasarm vol traslladar la proposta al departament d'Empresa aquest dijous, en una reunió amb el secretari general d'Empresa, Jordi Cabrafiga; el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer; i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta. Dilluns es reuniran amb el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, perquè hi doni suport.

La patronal argumenta que cal ampliar l'oferta nocturna "legal i segura", diuen, perquè quan caigui l'estat d'alarma a partir del dia 9 de maig "els botellons i les festes il·legals seran incontrolables". "Aquesta prova aporta un nivell de seguretat d'un 99,9%, que contrasta amb el 0% que hi ha a les festes il·legals i botellons", ha afirmat Joaquim Boadas, secretari general de la patronal, perquè a les festes particulars "ningú es fa un test previ, ni hi ha dret d'admissió, ni controls d'aforament, ni distància ni mascareta". Per això, asseguren que és "totalment inacceptable" que després de quasi 15 mesos de pandèmia el Govern continuï aplicant el que consideren restriccions "arbitràries i desproporcionades" i predomini el que titllen d'"improvisació, incertesa i inseguretat jurídica".

L'activitat de les discoteques ha sigut una de les més damnificades per la pandèmia, i encara és incert qualsevol calendari de reobertura. Tanmateix ja s'ha fet alguna prova, com la de la Mercè Electrònica de Girona, per a 250 persones, i d'altres de dimensions més atrevides que s'han fet al Regne Unit.

stats