Societat 29/11/2019

Macrooperatiu contra el tràfic d'armes i drogues a Badalona

Els Mossos han detingut una quarantena de persones i han fet una trentena d'escorcolls en diversos municipis

Ara
2 min

BarcelonaCop policial al tràfic d'armes i drogues a l'àrea metropolitana nord de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han fet un macrooperatiu aquest divendres centrat a Badalona contra un dels grups "més rellevants" dedicats al narcotràfic a Catalunya. Una "part" de l'organització també es dedicava al tràfic d'armes. Durant l'operatiu, anomenat Monra, s'han detingut una quarantena de persones i s'han fet una trentena d'escorcolls en diversos municipis: a part de Badalona, també a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Celoni, Viladecans, Alella i Riells i Viabrea. Els Mossos atribueixen als membres del grup els delictes de narcotràfic, sobretot de cocaïna, tràfic d'armes i el blanqueig de capitals, per com intentaven regularitzar els diners obtinguts amb les drogues.

Una patrulla dels Mossos al barri de Sant Roc durant l'operatiu

"Ja fa un temps que tenim constància i indicadors que apunten a l'augment de la presència d'armes al territori", ha explicat el cap de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, l'intendent Antoni Rodríguez, que ha vinculat aquest creixement "a un repunt d'un determinat tràfic de drogues". "L'augment de la presència d'armes ens preocupa. Ha provocat que en les investigacions de tràfic de drogues fem un pas més i intentem abastar un major àmbit que el del delinqüent", ha subratllat Rodríguez. El cap de la comissaria dels Mossos a Badalona, l'intendent Alfons Sarrias, ha afegit que la ciutat tenia "punts molt calents" de venda de drogues al carrer, "dels més importants a Catalunya".

"Les accions per part dels traficants, els venedors, els compradors i els consumidors a la via pública han generat una tensió i fins i tot una sensació de por als veïns del barri", ha assegurat Sarrias, que ha apostat per "revertir aquesta situació i tornar la tranquil·litat". El barri mencionat de Badalona és el de Sant Roc, on s'ha focalitzat el dispositiu. Aquest operatiu ha tingut la participació d'uns 600 agents, inclosos els de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i també de diverses unitats especialitzades dels Mossos, com el Grup Especial d'Intervenció (GEI), la canina, la de subsòl, l'helicòpter i drons. L'actuació estava coordinada pel jutjat d'instrucció número 3 de Badalona.

Els Mossos han avisat que el balanç de detinguts en aquesta jornada pot evolucionar perquè es tracta d'una operació de gran envergadura i de les més importants dels últims anys. Durant les primeres hores dels escorcolls, la policia s'ha trobat amb habitatges que tenien portes blindades o dobles portes. Els agents han hagut d'utilitzar una radial per poder obrir les portes i en alguns edificis s'han practicat diverses entrades.

stats