Societat 08/09/2015

El cicle DO Europa reflexiona sobre el futur de la Unió Europea

Iannis Varufakis, Loretta Napoleoni, Owen Jones i Judith Butler seran els protagonistes d’aquesta segona edició

Ara
1 min
foto

BarcelonaAquest dilluns, 7 de setembre, s’ha presentat la segona edició del cicle de debat i reflexió DO Europa, en què s’abordarà el futur de la Unió Europea a través de diàlegs amb diferents experts i intel·lectuals. Després de l’èxit de l’edició de l’any passat, enguany es torna a repetir la iniciativa amb la figura de Mònica Terribas, que torna a ser la comissària i conductora dels diàlegs.

En l’acte de presentació han intervingut Xavier Domènech, comissari d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona; Amadeu Altafaj, representant permanent de la Generalitat de Catalunya a la Unió Europea, i els periodistes Toni Soler i Mònica Terribas.

L’objectiu d’aquest cicle de converses és poder comprendre millor la construcció social, econòmica, institucional i identitària que és Europa avui dia.

Els quatre diàlegs

El primer diàleg, el 8 d’octubre, serà amb la doctora Loretta Napoleoni, experta en finançament i noves formes de terrorisme. Es debatrà l’estat d’alerta d’Europa i la seva vulnerabilitat al segle XXI en relació amb el terrorisme.

El dia 15 d’octubre serà el torn de Iannis Varufakis, exministre de Finances del govern grec, amb qui es parlarà sobre els mercats i la posició d’Europa.

El dijous 29 d’octubre Owen Jones, escriptor i personalitat influent de l’esquerra britànica, debatrà amb Terribas l’Europa de les classes al segle XXI.

I, finalment, el 9 de novembre, la doctora Judith Butler, filòsofa i pensadora destacada, parlarà sobre l’Europa de les persones. Totes les xerrades es realitzaran a les 19.00 hores a El Born Centre Cultural.

stats