Publicitat
Publicitat

Una dona de 64 anys, a qui van retirar la custòdia d'una filla per "desemparament", dona a llum bessons fecundats 'in vitro'

La dona es va sotmetre a la fecundació als Estats Units

M.I.A., una dona de 64 anys veïna d'un poble de Burgos, ha donat a llum bessons després de sotmetre's a una fecundació 'in vitro' als Estats Units. La dona ja havia tingut una altra filla pel mateix mètode, però li havien retirat la custòdia. Els bessons van néixer dimarts i va ser necessària una cesària que es va executar amb normalitat, segons ha explicat l'hospital de Burgos on ha donat a llum.

L'hospital ja havia atès anteriorment la mare, que fa sis anys s'havia sotmès a una altra fecundació 'in vitro' i gràcies a això va néixer la seva primera filla. Però la custòdia li va ser retirada per decisió de la Junta de Castella i Lleó, després de declarar una situació de desemparament. Els fets van tenir lloc el 2012. Els Serveis Socials de la Junta van detectar "problemes d'aïllament de la nena, deficiències en la seva higiene personal, vestimenta inadequada i absentisme escolar".

Si bé es va intentar reconduir la situació, finalment i després d'un enfrontament judicial, l'Audiència Provincial de Burgos va declarar desemparament i va decretar l'acollida de la nena, que es troba ara amb una familiar de la mare.

Quatre anys després, la dona es va tornar a sotmetre a un procés de fecundació 'in vitro', i es va quedar embarassada de bessons. Els nadons, un nen i una nena, es troben en bon estat de salut.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de