Societat 16/11/2012

Dos desapareguts i quatre ferits per una explosió en una plataforma petroliera al golf de Mèxic

La plataforma es troba davant de les costes de Louisiana. La guàrdia costanera dels EUA descarta un vessament de cru

Efe
2 min
Imatge de la plataforma després de l'explosió / KLFY TV10 / REUTERS

WashingtonDues persones han desaparegut i almenys quatre més estan ferides d'extrema gravetat en una explosió, avui, en una plataforma petroliera al golf de Mèxic, segons ha informat la guàrdia costanera dels EUA, que ha descartat un vessament. En els seus primers informes, la guàrdia havia indicat que en l'explosió hi havien mort dues persones.

No hi ha indicis que hi hagi hagut un vessament, ja que en el moment de l'explosió, els treballadors estaven realitzant tasques de manteniment i la plataforma no estava bombant petroli. Un equip de l'oficina de Seguretat i Control Ambiental del departament d'Interior s'ha traslladat al lloc dels fets per investigar la causa de l'explosió i si s'ha produït algun tipus de vessament de cru.

El capità Ed Cubanski, portaveu de la guàrdia costanera, ha explicat a la premsa que continua la recerca dels dos desapareguts, dues persones que, segons la cadena CBS, s'han llançat a l'aigua després de l'explosió. Els quatre ferits han estat evacuats en helicòpter i el seu estat és crític, ja que tenen cremades en bona part del cos, segons un portaveu del centre mèdic on han estat traslladats.

La plataforma està situada davant de les costes de Louisiana, opera en aigües poc profundes i en el moment de l'explosió hi havia 22 treballadors. Pertany a l'empresa Black Elk Energy, amb seu a Houston (EUA) i produeix petroli i gas natural. Black Elk Energy té propietats en aigües de Louisiana i Texas, i 84 pous en 155 plataformes.

Precisament aquest dijous, la petroliera britànica BP va acceptar declarar-se culpable de 14 delictes i pagar una multa rècord als Estats Units, 4.500 milions de dòlars, per l'explosió d'una plataforma que tenia al golf de Mèxic el 2010. Aquest accident va deixar obert durant mesos un pou de cru sota el mar i va causar el vessament més gran de la història del país. La petroliera britànica, que operava la plataforma Deepwater Horizon, va acceptar declarar-se culpable de 14 càrrecs penals, inclosa la mort d'11 dels seus empleats en aquella catàstrofe de proporcions mai vistes fins llavors.

stats