Societat 11/05/2011

Almenys vuit morts per un sisme de 5,2 graus a Llorca

Els ferits, alguns d'ells molt greus, es compten per desenes. Més de 10.000 persones han estat desallotjades i passen la nit a l'aire lliure, en espais habilitats al recinte firal

Redacció
2 min
Bombers examinant la zona del terratrèmol, a Llorca / REUTERS

LlorcaEl darrer balanç de la Delegació del Govern a Múrcia ha xifrat en vuit els morts pel terratrèmol de 5,2 graus que ha sacsejat la ciutat de Llorca, a la regió de Múrcia, al voltant de les 17.00 h, un sisme al que li ha precedit un altre de 4,5. El delegat del Govern a Múrcia, Rafael González Tovar, ha parlat "de caos i desastre". La Ministra de Defensa, Carme Chacón és a la zona afectada i en roda de premsa ha mostrat tot el seu suport a la població. Més de 10.000 persones han estat desallotjades i passen la nit a l'aire lliure en espais habilitats al recinte firal de la ciutat.

El director general de Comunicació del Govern de Múrcia, Miguel Ángel Pérez, ha apuntat que entre els morts hi ha un menor. Segons Pérez, hi ha nombrosos ferits i els membres dels equips de seguretat estan mirant "casa per casa" a la recerca víctimes.

El sisme s'ha localitzat entre 5 i 10 quilòmetres del casc urbà del municipi i s'ha sentit en altres poblacions de la zona i fins i tot a Albacete, segons dades del Centre de Coordinació d'Emergències. Segons informacions de la Moncloa, el terratrèmol ha afectat principalment a Llorca i Totana. També a Albacete capital i Vélez-Rubio

Pel que fa als danys materials, els testimonis oculars asseguren que el terratrèmol ha provocat l'ensorrament de dos edificis del centre de la ciutat i ha fet caure el sostre de la residència d'avis Caser que ha estat evacuada. El govern central ha desplegat a la zona la Unitat Militar d'Emergència.

Segons la Delegació del Govern a Múrcia, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, té previst viatjar demà pel matí a Llorca, fins a on es dirigeix aquesta hora la ministra d'Innovació, Cristina Garmendia.

stats