SALUT
Societat 04/06/2011

Científics alemanys investiguen en un restaurant de Lübeck per aclarir l'origen del brot d''E.coli'

Unes 17 persones van emmalaltir després de menjar en aquest local. Autoritats locals s'han traslladat a aquesta ciutat del nord d'Alemanya per buscar-hi pistes

Efe
1 min

BerlínUn restaurant de la ciutat de Lübeck, al nord d'Alemanya, pot ajudar a aclarir l'origen del brot d'E.coli que ja ha provocat 18 morts al país i una a Suècia, ja que 17 persones van emmalaltir després de menjar en aquest local, segons publiquen mitjans locals. "El restaurant no en té cap culpa, però és possible que la cadena de proveïdors pugui aportar la dada decisiva que ajudi a determinar com va entrar en circulació el germen patogen", ha declarat el microbiòleg Werner Solbach, de la Clínica Universitària de Lübeck. Experts de l'Institut Robert Koch de Berlín i de l'Institut Federal d'Avaluació de Riscos s'han traslladat a aquesta ciutat germànica per continuar amb la investigació.

Segons s'ha pogut saber, 17 dels infectats amb el bacteri intestinal i els afectats amb la síndrome urèmica hemolítica (SUH) que provoca aquest germen van anar al restaurant entre el 12 i el 14 de maig. "El que crida l'atenció és que els malalts formaven part de diferents grups", ha precisat Solbach. Així, segons les dades del bacteriòleg, entre els clients infectats hi ha vuit persones d'un grup de danesos que estaven de visita a la ciutat. A més, unes 30 dones de tot Alemanya, que havien anat a la ciutat a un seminari, també es trobaven al local en la mateixa data que els danesos. D'aquestes, per ara hi ha vuit malaltes detectades, algunes en estat greu. Una de les participants, originària de Renània del Nord-Westfàlia, va morir.

stats