Societat 02/05/2016

L'edifici de l'antiga Llotja de Barcelona, ocupat per acollir refugiats i immigrants

Desenes de persones van entrar ahir a l'immoble del carrer Avinyó després de la manifestació de l'1 de maig

Ara
1 min
Desenes de persones van ocupar l'1 de maig l'edifici de l'antiga Llotja de Barcelona

BarcelonaDesenes de persones van ocupar ahir l'edifici de l'antiga Escola de Disseny i Art la Llotja de Barcelona, o edifici del Borsí, després d'una de les tres manifestacions alternatives que es van fer per l'1 de Maig. Els okupes reivindiquen que han convertit l'edifici en un FreeSpot, un punt autogestionat per acollir immigrants i refugiats –que no diferencien– com "una resposta autoorganitzada a les traves a la llibertat de moviments que provoquen les fronteres".

Al vídeo que han difós els autors de l'acció reivindicativa, i que podeu veure al capdamunt de la notícia, expliquen que "davant la gravetat de la situació actual" volen "buscar respostes concretes a les possibles necessitats de les persones en trànsit i oferir-los un lloc segur a la ruta". Els okupes han batejat l'edifici amb el nom de Mukhayyam, que expliquen que vol dir "campament", en àrab. A la façana hi han desplegat pancartes amb eslògans com "Tourists go home. Refugees welcome" [Turistes, aneu-vos-en a casa. Refugiats, benvinguts].

Propietat de la Generalitat, l'edifici va acollir des dels anys 60 fins al 2009 l'Escola de Disseny i Art la Llotja, que es va haver de traslladar pel mal estat de l'immoble. Fa tot just un any, la productora Mediapro estudiava ubicar-hi un museu dedicat al director de cinema Woody Allen, el qual va enfortir el seu vincle amb la ciutat arran del rodatge de 'Vicky, Cristina, Barcelona'.

stats