Educació

L'escola Pare Manyanet reclama 277.000 euros a la família de la Kira, la nena que es va suïcidar el 2021

Els pares de la menor asseguren que tenen proves que la nena va patir violència per part de docents del centre

ARA
2 min
María José i José Manuel, pares de la Kira, la nena que es va suïcidar fa un any a Sant Andreu.

BarcelonaL'escola Pare Manyanet de Sant Andreu de Barcelona ha presentat una querella contra els pares de la Kira, l'alumna que es va suïcidar el maig del 2021 quan anava cap a l'escola. La família sempre ha vinculat la decisió que va prendre la menor als episodis de bullying i d'abusos de superioritat que asseguren que havia patit la seva filla per part d'alguns professors al llarg dels anys. Llavors, el centre només va reconèixer un episodi puntual quan la nena tenia cinc anys i el va voler desvincular de la seva mort. Ara, però, tres anys després del fatídic cas, el centre ha presentat una denúncia contra la família de la Kira per presumptes delictes continuats de calúmnies i d'injúries. En un comunicat, des de l'escola asseguren que han pres "una decisió no desitjada" davant la necessitat de "defensar l'honor i la dignitat" del centre.

A la querella que han presentat aquest dijous als jutjats, el centre assegura que la família ha creat "un sistema de difamació constant contra la comunitat educativa per xarxes socials i mitjans de comunicació basat deliberadament en mentides contra la veritat jurídica expressada en múltiples resolucions judicials de manera documentada". Insisteixen també que les resolucions judicials i les múltiples investigacions internes i independents han conclòs que no hi va haver un cas de bullying contra la Kira i no es pot relacionar el suïcidi amb el centre escolar.

Per tot plegat l'escola concertada reclama al jutjat que ordeni el cessament de les conductes dels pares de la Kira i demana 277.000 euros a la família pels presumptes danys causats a l'escola. Des del centre també asseguren que han arribat a aquesta situació després d'haver provat altres vies extrajudicials com requeriments notarials, actes de conciliació o mediació.

Dues denúncies contra l'escola

Els pares de la Kira han explicat que a hores d'ara estan en marxa dues demandes per la mort de la seva filla: una contra l'escola Pare Manyanet i una altra contra un membre del centre per danys morals. "Es querellen contra nosaltres, diuen que hem fet linxament, diuen que hem publicat 13.000 tuits suposadament contra ells, però a la querella només n'aporten 26; i dels 26, 12 no són nostres", ha lamentat la família en declaracions a Europa Press.

Els pares de la nena recorden que la consellera Anna Simó els va assegurar que revisarien el cas de la seva filla i que Inspecció Educativa també ha reobert la investigació. La causa penal que la família va iniciar va quedar arxivada per falta de proves, però al mes de febrer els pares van presentar una demanda per responsabilitat civil extracontractual contra el col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu i van afirmar que havien "pogut descobrir i documentar situacions de violència" que la Kira va patir per part de docents.

stats