Escola bressol
Societat Educació 28/12/2022

Quatre escoles bressol municipals més el curs vinent a Barcelona

L'Ajuntament espera arribar a quasi 9.000 places gratuïtes

Pol Mestres Bosch
2 min
Un nen d'una escola bressol de Barcelona

BarcelonaEl barri de la Trinitat Nova de Barcelona compta amb l'escola bressol municipal més petita de Barcelona (només dos grups d'infants i únicament servei al matí). Però a partir del curs que ve això canviarà. El centre escolar es traslladarà a un edifici públic –situat al carrer de Palamós, 70– que fa pocs dies va començar a construir-se. Gràcies a aquest canvi, l'escola podrà tenir set grups, servei també a la tarda i una superfície de 872 m2.

A part d’aquesta, el curs 2023-2024 obriran les portes tres escoles municipals més que estan en construcció. L'Ajuntament va començar fa pocs dies la rehabilitació i l'ampliació de l'antiga masia de Can Rosés, situada al barri de les Corts, per convertir-la en una escola bressol de tres plantes i 1.000 m2. Les altres dues es van començar a construir a la primavera. Al barri de Sant Martí de Provençals s'està rehabilitant l'Espai Pere Calafell per traslladar-hi l'actual escola bressol municipal l'Esquitx, situada al Centre Cívic Sant Martí. El centre passarà a anomenar-se EBM Pere Calafell i disposarà d'un Espai Familiar de Criança municipal per donar atenció i acompanyament a les famílies amb infants de fins a tres anys. L'altra escola bressol s'està construint des de zero en un solar al barri de la Teixonera. La construcció de les quatre escoles bressol, que entraran en funcionament el curs 2023-2024, suposarà una inversió total d'uns 10,7 milions d'euros per al consistori.

Gairebé 9.000 places gratuïtes

L'obertura d'aquests centres incrementarà l'oferta de places a la xarxa de bressol municipal. D'aquesta manera, l'Ajuntament espera que el curs vinent s'arribi a les 8.884 places. "El govern municipal consolida així l'aposta iniciada fa alguns anys per crear la xarxa més gran de tot l'Estat i una de les més extenses d'Europa", ha explicat el regidor d'Educació, Pau Gonzàlez.

Barcelona vol continuar ampliant la xarxa d'escoles bressol, que suposen un 11% sobre el conjunt de Catalunya. Al llarg del 2023 començaran les obres de dues escoles més, Can Carreras i Casernes, i s'espera que obrin el curs 2024-2025. La primera serà en una antiga masia del Parc Central de Nou Barris i comptarà amb 913 m2, que es distribuiran en sis estances per als infants, una cuina, un menjador i guardacotxets. L'EMB Casernes (nom provisional) serà als baixos d'un habitatge públic encara per construir al barri de Sant Andreu de Palomar. L'escola tindrà un espai interior de 748 m2 i un gran pati de 636 m2.

Gonzàlez ha informat que l'Ajuntament redactarà en els pròxims mesos els projectes de construcció de cinc escoles bressol més, que elevarien a onze els nous centres projectats a la ciutat. Serien l'EBM Sant Bartomeu (nom provisional) al Raval, l'EBM la Mar a la Barceloneta (s'ampliarà un centre existent), l'EBM la Marina del Prat Vermell al barri que li dona nom, l'EBM Can Xiringoi al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta i l'EBM Besòs-Maresme (nom provisional).

Actualment, el consistori també treballa en l'expropiació de dos solars al Carmel i l'Antiga Esquerra de l'Eixample on en un futur es faran escoles bressol municipals.

stats