Feminismes
Societat 05/03/2021

Emporta’t amb l’ARA els llibres de dones recomanats per les periodistes del diari

2 min
Portada del llibre "Els homes m'expliquen coses"

La veu de les dones ha sigut massa temps menystinguda o directament silenciada. També en l’àmbit de les lletres. I les dones tenen, esclar, moltes coses a dir. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, vuit periodistes de l’ARA recomanen sengles llibres escrits per dones. Són relats ben diversos amb el feminisme com a denominador comú, adreçats a les dones –però de ben segur que han d’interessar als homes, i els interpel·len–. Són llibres d’escriptores catalanes i d’altres indrets, de literatura i d’assaig, de pensaments, de ficció i de reivindicació. Noms actuals i noms clàssics (fins i tot amb pseudònim, com és el cas de Françoise Sagan; l’ús del pseudònim ha sigut, al llarg de la història de la literatura, un recurs utilitzat per algunes dones per poder expressar-se lliurement). 

Esther Vera és una de les signatures de l’ARA que recomana un dels vuit llibres. La directora de l’ARA ha escollit Els homes m’expliquen coses, de Rebecca Solnit. El llibre de Solnit és imprescindible, provocador, útil fins i tot amb allò que puguis no estar-hi d’acord. Una pedra al bassal de la comoditat mental dels que posen les regles”, diu Esther Vera.

Els llibres d’aquesta promoció de l’ARA són els següents: Trencar el silenci, de Mireia Boya Busquet (17,90 euros), recomanat per Núria Orriols; Mare i filla, de Jenn Díaz (17,90 euros), recomanat per Lara Bonilla; Matar l’àngel, de Virginia Woolf (11 euros), recomanat per Laura Serra; Les inseparables, de Simone de Beauvoir (17,90 euros), recomanat per Thaïs Gutiérrez; Dones valentes, de Txell Feixas Torras (17,50 euros), recomanat per Marta Rodríguez; Bon dia, tristesa, de Françoise Sagan (16 euros), recomanat per Alejandra Palés; Els homes m’expliquen coses, de Rebecca Solnit (15,90 euros), recomanat per Esther Vera, i Lady Stuff, de Loryn Brantz (16,50 euros), recomanat per Catalina Serra.

Cada llibre es pot adquirir individualment, però també hi ha la possibilitat d’adquirir tot el lot de les vuit publicacions (130,60 euros). La compra del lot sencer permet gaudir d’una visita guiada virtual al Centre de Documentació Joaquima Alemany de l’Institut Català de les Dones, i conèixer així l’ampli fons que conté d’assajos, estudis, biografies, revistes especialitzades, cartells, audiovisuals, música, contes... elaborats des de la perspectiva de gènere. Aquesta visita guiada ofereix una benvinguda a càrrec de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez Portell, i una visita virtual a càrrec de Montse Argente, cap del Centre de Documentació. 

Els vuit llibres es poden aconseguir a la botiga web de l’ARA en aquest enllaç del 7 al 20 de març. Els llibres Trencar el silenci i Mare i filla també seran als quioscos en aquestes mateixes dates.

stats