ENSENYAMENT
Societat 27/07/2015

Ensenyament crearà 1.200 noves places per al proper curs escolar

Seran 790 places de professors i la resta serà personal de suport als centres, "la majoria dedicats a l'escola inclusiva", segons ha explicat la consellera Irene Rigau en una entrevista al 3/24

Ara
2 min
La Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat en una entrevista al 3/24 que pel proper curs escolar es crearan 1.180 places noves. Concretament, seran 790 professors i la resta serà personal de suport als centres, "la majoria dedicats a l'escola inclusiva per a alumnat amb necessitats educatives especials", ha dit Rigau. I ha afegit que la majoria de professors seran de secundària.

Aquestes places s'hi afegeixen a les 1.500 places de jubilats que també es cobriran amb nous docents. La titular de la conselleria d’Ensenyament ha destacat que des de fa dos anys s'ha pogut fer créixer la plantilla, després d’una època de contenció econòmica, i que, per tant, "el sistema educatiu recupera les dotacions de professorat". Durant l’entrevista, Rigau també ha fet referència a la convocatòria de 300 places d’oposicions que el Govern va aprovar en la darrera sessió.

Front 'antiLomce'

En relació al compliment de la Lomce, Rigau ha destacat que a Catalunya s’han formulat els currículums per competències, d’acord amb els objectius europeus del 2020. “Sempre vam dir que administrativament procuraríem salvar la validesa dels títols dels alumnes però sense renunciar al model pedagògic".

Irene Rigau ha explicat que es procurarà “que el nou ministre entengui que determinats aspectes [de la Lomce] no s’haurien d’aplicar”, i que espera que “l’acord de totes les comunitats autònomes ha de condicionar l’aplicació d’aquesta llei”, atès que ara “el front antiLomce és majoria”. “És absurd basar una llei en una majoria absoluta”, ha expressat. La consellera ha remarcat que “volem lluitar per un punt molt clau que és l’avaluació de 4t d’ESO, que és el punt més pervers de la llei i insistirem amb el ministre perquè ho canviï”.

Defensar l'escola en català

Sobre el model lingüístic a l’escola, Rigau ha manifestat que “hem viscut una ofensiva política, a través de la Lomce, i judicial com mai s’havia viscut en els darrers temps” i que “continuarem defensant el model plurilingüe de l’escola catalana”. En aquest sentit, ha subratllat que el model “també garanteix l’ensenyament de l’anglès”, que “per primer cop ha superat el set en anglès en la selectivitat, quan veníem de poc més un cinc”.

Sobre les resolucions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d’aplicar un 25% de castellà a l’aula, ha afirmat que “el sistema té un milió i mig d’estudiants i estem parlant d’unes desenes de casos que no arriben a una trentena” i que “cada vegada que hem d’aplicar una sentència d’aquestes per mi és una reafirmació del model”.

stats