Les entitats socials lamenten que no "es parli de la ciutat" en les negociacions per al govern de Barcelona

Reclamen posar al centre les polítiques socials i les necessitats dels ciutadans

Les entitats socials han denunciat aquest dimarts que no es parli de solucions als problemes socials en les negociacions entre els partits per formar govern a Barcelona. Les organitzacions han reclamat que "es posin al centre les polítiques socials i les necessitats de les persones i el planeta" i han exigit deixar clares les accions davant la desigualtat i la justícia social; l'emergència climàtica i la justícia ambiental; i l'emergència habitacional, el lloguer i el turisme.

En una roda de premsa en la qual han participat les principals entitats socials de la ciutat, la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Ana Menéndez, ha lamentat que "en cap moment es parli de la ciutat" i ha reclamat als partits que parlin de com solucionar els "problemes reals de les persones" en lloc de fer "partidisme".

Les entitats han demanat mantenir el pla d'inclusió i reforçar les "polítiques públiques en sanitat, serveis socials i educació", així com ampliar les polítiques d'ocupació per fer front a la precarietat laboral. Respecte al medi ambient, s'ha exigit continuar treballant en una xarxa de transport públic i d'espais verds, fer una gestió de residus orientada al residu zero i implementar la remunicipalització de l'aigua.

Les organitzacions que s'han sumat a aquesta protesta són Aigua és Vida, Aliança contra la Pobresa Energètica, Assemblea de Barris per a un Turisme Sostenible, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, la PAH, Sindicat de Llogateres i la Xarxa per la Sobirania Energètica.