Societat 28/08/2017

"Hi ha qui posa flors als cotxes de Mossos i hi ha qui hi posa merda", Trapero en 10 frases

El major de la policia catalana diu que la informació internacional "no flueix" cap al cos de Mossos

Ara
2 min
Josep Lluis Trapero, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha defensat l'actuació del cos en la gestió dels atemptats terroristes comesos a Barcelona i Cambrils. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha subratllat la necessitat de mantenir discreció en la investigació que lidera el jutge Fernando Andreu a l'Audiència Nacional i en la qual participen els diferents cossos de seguretat de l'Estat.

Trapero, cara visible de la resposta policial i comunicativa dels Mossos en l'atemptat, ha anunciat que el cos "reorientarà" els seus treballs per prevenir la radicalització "menys evident" de potencials terroristes. Aquestes són algunes de les afirmacions més destacades de l'entrevista de Trapero.

1. "De l'imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, en sabíem ben poc, per no dir que no en sabíem res. En sabíem el nom de pila".

2. "Dubto que s'hagués pogut evitar l'atemptat encara que ens haguessin avisat el 2005 que l'Audiència Nacional escoltava l'imam"

3. "En la investigació comença a haver-hi informació sobre connexions internacionals. Caldrà anar a fora, a determinats països"

4. "És cert que la jutgessa d'Amposta ens va preguntar: 'Amb una bombona de butà es pot fer una bomba?', però si hagués pensat que l'explosió d'Alcanar estava relacionada amb el terrorisme hauria obert una investigació".

5.- "La informació internacional arriba a una finestreta de la policia espanyola i el cos surt mal parat del repartiment d'aquesta informació perquè la informació no flueix". "Si ni tan sols cossos de l'Estat ens reconeixen competències amb temes internacionals, encara menys relacions amb serveis secrets. És mentida que la CIA ens alertés, sí".

6. "Tres o quatre diaris van inoculant la idea que això s'hauria pogut evitar. Hi ha qui posa flors i hi ha qui posa merda"

7. "Criminalitzar-nos té un punt malaltís. Se'ns demanarà a la policia el que ni tan sols han vist els seus pares, la seva família, la comunitat religiosa, els amics o els veïns?"

8. "Ens han enganyat, sí. Hi ha processos de radicalització que són menys evidents i haurem de treballar per abordar aquesta perspectiva. Reorientarem els treballs".

9. "Ningú té confirmat que volien atemptar contra la Sagrada Família. Volien fer un atemptat d'altres característiques, però que aquest podia ser un lloc no ho tenim confirmat".

10. "Soc bastant vergonyós. Interpreto que la qüestió de les samarretes és afecte, però espero poder recuperar una certa intimitat que m'anava molt bé".

stats