Educació infantil
Societat 08/05/2012

Un terç de les escoles bressol de Barcelona secunden la vaga

31 de les 92 llars d'infants s'han sumat avui a l'aturada per protestar contra l'augment d'alumnes per aula, reducció d'hores de suport i l'externalització de la gestió

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaUn terç de les escoles bressol municipals de Barcelona (31 de 92) i un terç de la plantilla d'educadors dels centres (225 treballadors d'uns 800) s'han sumat avui a la vaga convocada per protestar contra els canvis anunciats per l'Ajuntament per al curs vinent, segons xifres del col·lectiu d'educadors que ha convocat l'aturada.

Dels 31 centres que s'han declarat en vaga, 25 oferien avui només serveis mínims i la resta (6) feien vaga parcial. Altres llars d'infants "han anunciat que faran vaga només un dia, probablement dijous", va explicar la portaveu del col·lectiu Escoles Bressol Indignades, Lucía Rivas.

Rivas va explicar que "molts pares han fet un gran esforç per no portar els nens" a les escoles bressol que estan en vaga. La portaveu del col·lectiu va criticar també els serveis mínims instaurats per la Generalitat, que en una plantilla de 8 persones obligaven a quedar-se a 4, per exemple, perquè "molts dels centres han decidit no fer vaga perquè per aquests serveis mínims no els valia la pena", deia.

El col·lectiu ha passat el matí voltant per barris i penjant cartells amb les seves reivindicacions i ha fet una concentració a la plaça Sant Jaume, on han participat un centenar de persones vestides amb la samarreta groga contra les retallades en l'educació de 0 a 3 anys. Durant els tres dies d'aturada hi ha convocades diverses accions i concentracions de protesta a tota la ciutat.

stats