RELIGIÓ
Societat 05/07/2011

L'Església es connecta a les xarxes socials

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, aprofita unes jornades sobre els reptes comunicatius de l'Església per reclamar als capellans que utilitzin els nous mitjans de comunicació per predicar

Efe
1 min

BarcelonaL'Església catòlica impulsa que tots els seus capellans es connectin a internet i aprofitin el gran canal de difusió de les xarxes socials per predicar l'Evangeli, una necessitat que s'ha posat de manifest durant la jornada "Els reptes comunicatius de l'Església. El 2.0 i les xarxes socials". El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, ha ressaltat durant les jornades, que s'han celebrat a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), que l'Església precisa utilitzar un "llenguatge senzill i comprensible i ser present en els nous mitjans de comunicació, com són les xarxes socials", informa l'arquebisbat de Barcelona.

"Cal estar atents a l'obra de Déu en el món a través del llenguatge dels homes", ha parafrasejat el bisbe Taltavull al Papa Benet XVI, que fa pocs dies ha estrenat una iPad per donar exemple al sacerdoci de la necessitat d'utilitzar les noves tecnologies per difondre la doctrina cristiana. El professor de la Universitat Ramon Llull, Francesc Canosa, ha fet una introducció a les xarxes socials i les tecnologies 2.0 als capellans assistents a la jornada i ha destacat que els nous canals d'internet són "mapes del món, que surten de la realitat, que existeixen per compartir, informar i comunicar, expliquen qui som i obliguen a una transparència". A les jornades hi han assistit una cinquantena de delegats de les diòcesis de Catalunya i persones vinculades a l'àmbit de la comunicació a l'Església.

stats