EDUCACIÓ
Societat 07/10/2013

El govern espanyol destinarà 8,9 milions d'euros a implementar la llei Wert

El ministeri d'Educació elimina les ajudes per a llibres de text, que hauran de ser assumides per les comunitats autònomes

Efe
1 min

MadridEls pressupostos generals del 2014 destinaran 8,9 milions d'euros a implementar la reforma educativa del projecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce), coneguda com 'llei Wert'. Ho ha anunciat aquest dilluns la secretària d'Estat d'Educació, FP i Universitats, Montserrat Gomendio, durant la seva compareixença al Congrés per explicar les línies generals dels pressupostos del seu departament. Gomendio ha precisat que aquesta xifra es destinarà a "la formació del professorat i per a accions de qualitat i desenvolupament de recursos didàctics".

Es preveu que la Lomce comenci a incorporar-se al sistema educatiu a partir del curs 2014-2015, tot i que encara ha de superar el tràmit parlamentari. El dictamen se sotmetrà a votació el dia 10 al Congrés i després passarà al Senat.

Reducció de beques

El subsecretari d'Educació, Fernando Benzo, ha recalcat que el pressupost global del ministeri puja a 2.856,57, un 7,53% més que l'any passat, i ha posat exemples concrets, com les beques Erasmus, que augmenten un 17,88% respecte als pressupostos del 2013.

Benzo ha reconegut, no obstant això, que desapareixen les ajudes per a llibres de text, que hauran de ser assumides per les comunitats autònomes. Dels 20 milions d'euros que els pressupostos anteriors destinaven a aquesta partida, es passarà a només 1,4 milions, dedicats exclusivament a finançar els llibres de text de Ceuta i Melilla. El PSOE i IU han criticat aquesta decisió i han titllat el ministre Wert d'il·lusionista, per treure novetats com la motxilla digital, una plataforma única de recursos educatius digitals, per dissimular la retallada en els llibres de text.

Les beques Séneca, de mobilitat dins de l'Estat, tampoc es convocaran el pròxim curs perquè, segons el secretari d'Universitats, "no són necessàries".

stats