Societat 12/08/2016

Un xarxa va estafar 50 milions d'euros a 200 petits inversors

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona una desena de persones

Ara
1 min
Un xarxa va estafar 50 milions d'euros a 200 petits inversors

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha desmantellat a Barcelona una xarxa que hauria estafat més de 50 milions d'euros venent valors fraudulents a petits inversors. Els agents calculen que almenys hi hauria 200 empresaris víctimes de l'estafa. Han arrestat 10 persones i n'investigaran dues més.

La investigació va començar a principis de 2013, quan un empresari basc va denunciar haver estat víctima de la presumpta estafa mentre operava al mercat alemany.

S'oferien com a assessors

Segons la Guàrdia Civil, els presumptes estafadors captaven els clients oferint-los assessorament per comprar accions. Deien que operaven des de França i Alemanya i recomanaven a les víctimes que invertissin en unes accions concretes que la xarxa controlava.

La policia explica que els falsos assessors oferien una gran rendibilitat a les seves víctimes, que en realitat no compraven res, sinó que acabaven ingressant els seus diners en comptes de l'organització localitzats en paradisos fiscals.

Per evitar els controls policials, els arrestats feien servir mòbils amb números estrangers i canviaven la ubicació de les línies. També es cobrien utilitzant empreses pantalla.

Els 200 inversors afectats haurien perdut entre 10.000 i 300.000 euros. Segons la policia el mètode d'estafa és nou a l'Estat perquè combina elements legals, com ara el fet d'invertir des de comptes de valors, fent servir mercats financers reals i creant societats emissores de títols.

Escorcolls a dues empreses i tres pisos

La Guàrdia Civil va escorcollar les dues seus socials des d'on els detinguts venien les accions i els pisos dels tres caps de l'organització. Van localitzar 105.000 euros.

Els agents han bloquejat els comptes bancaris de l'organització, així com els immobles i vehicles dels arrestats. La investigació la dirigeix un jutge de l'Audiència Nacional.

stats