Societat 12/04/2016

L'Estat es compromet a soterrar les vies de Montcada i Reixac a partir de 2017

El ministeri de Foment i l'ajuntament vallesà redactaran el conveni per al soterrament de la R2 a finals d'abril i també estudiaran algunes mesures a curt termini per evitar més accidents mortals

Acn
2 min
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i la ministra de Foment, Ana Pastor, aquest dimarts a la tarda al ministeri

MadridEl ministeri de Foment, la Generalitat i els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona es reuniran a finals d'abril per redactar el conveni per al soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada i Reixac. Així ho han acordat la ministra de Foment, Ana Pastor, i l'alcaldessa del municipi, Laura Campos, durant la reunió que han mantingut aquest dimarts a la tarda al ministeri de Foment. "D'aquesta reunió ha de sortir el conveni que farà realitat i establirà les bases del soterrament de la R2", ha subratllat Campos després de la trobada, tot afegint que espera tenir "la partida de la primera fase del projecte de cara als pressupostos de 2017".

La trobada la va sol·licitar Laura Campos després de la mort d'un jove la setmana passada en un nou accident ferroviari al terme municipal, la tercera mort des de principis d'any.

Pastor i Campos han acordat reunir-se a finals d'abril amb representants de la Generalitat i de l'ajuntament de Barcelona per redactar "el projecte de soterrament i tancar el calendari de les diferents fases". "El segon termini que s'ha parlat és 2017", ha manifestat Campos, per afegir que l'objectiu és tenir la partida de la primera fase del projecte de cara als pressupostos de l'any que ve.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac s'ha mostrat satisfeta pel compromís de la ministra de Foment ja que fins ara existia "un acord que no quantificava el pressupost de les actuacions". "Ara passarem de l'acord al conveni on s'establiran les bases de participació de cada administració", ha subratllat. Campos també ha explicat que durant la reunió de final de mes en què hi participaran les quatre administracions implicades s'estudiaran algunes mesures per adoptar a curt termini per evitar més accidents com el de la setmana passada.

Des del ministeri de Foment ha reconegut que Montcada i Reixac és del municipi de l'Estat més afectat pel pas d'infraestructures ferroviàries i han afirmat que això suposa "una fractura important al territori". "L'objectiu és avançar en el desenvolupament de les obres i que aquestes es reflecteixin als pressupostos de 2017", han assenyalat.

Així mateix, el departament d'Ana Pastor ha informat que amb el soterrament de la R2 se solucionarà el problema de la seguretat i dels accidents la seguretat i s'aconseguirà que el municipi sigui "més permeable" i que les persones es puguin desplaçar sense cap mena de problema d'un lloc a l'altre.

stats