Societat 12/02/2013

"Felip Puig no s'ha disculpat, ni en persona ni per escrit": Ester Quintana a l''Àgora', en 10 frases

La dona que va perdre un ull en una càrrega dels Mossos el dia de la vaga general del 14-N assegura al programa 'Àgora', de TV3, que està segura que va rebre un impacte de pilota de goma o algun altre projectil policial. "No hi ha cap altra hipòtesi possible", afirma

Ara
2 min
Ester Quintana surt del jutjat, aquest divendres / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEster Quintana ha estat entrevistada al programa 'Àgora', de TV3, aquest dilluns a la nit, hores després que el jutge del cas hagi rebut unes imatges noves de la càrrega policial enmig de la qual va perdre un ull el 14-N, la jornada de vaga general. Us resumim la seva intervenció en 10 frases:

1. "Sota el pegat que porto hi tinc un ull deteriorat. He perdut la vista i m'han de treure el globus ocular. M'hi posaran una pròtesi. M'han de tornar a operar".

2. "No vaig participar en cap aldarull ni vaig veure que n'hi hagués cap. Vaig anar a la manifestació perquè estic a l'atur i és un problema generalitzat".

3. "Baixava pel passeig de Gràcia cap a la Gran Via i em vaig parar a parlar amb una amiga. I va començar la càrrega, entre la Gran Via i la plaça Catalunya. Van venir furgons dels Mossos, van parar, van arribar agents armats, la gent es va començar a dispersar. Fins aleshores estàvem tranquils, parlant".

4. "Vaig creuar el carrer, vaig sentir dos trets i vaig notar l'impacte, no vaig veure res, aquests projectils van massa ràpids per veure'ls venir".

5. "No tinc cap dubte que va ser un projectil. Allà no hi havia gent tirant res i jo no estava a prop de ningú, no hi ha cap altra hipòtesi. Mai he pensat que fos una pedra".

6. "Les declaracions d'Interior em semblen injustes. M'he sentit impotent de no poder replicar. No m'explico per què ho diuen, per mi és clar que va ser un projectil dels Mossos".

7. "Vaig veure les escopetes, vaig sentir trets i de seguida vaig notar el cop a la cara. No sé quina trajectòria va seguir la bala, però és clar que em va colpejar a la cara i no per sota la cintura, com diu el protocol policial que ha de ser. I crec que estaven a menys de 50 metres de mi".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } 8. "Felip Puig no m'ha demanat disculpes ni en persona ni per escrit. Em va trucar una persona del conselleria en el seu nom, perquè jo havia penjat un vídeo explicant la meva situació, no va sortir d'ells. Crec que va ser per cobrir l'expedient; hauria estat humanitari que haguessin trucat per iniciativa pròpia".

9. "Em van dir que ho investigarien, però ells són part implicada, potser ho ha d'investigar algú altre".

10. "Em dol que la meva versió quedi com una mentida. Confio en la justícia, hi vull confiar, però no sé si en el meu cas n'hi haurà".

stats