Societat 07/07/2019

Extingit l'incendi de la Ribera d'Ebre

Els Bombers ho han comunicat aquest vespre

Ara
1 min
La zona arrasada pel foc / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han donat per extingit l'incendi de la Ribera d'Ebre aquest diumenge a les 21.00 h, 11 dies després que comencés el foc a la Torre de l'Espanyol. Les flames han arrasat més de 5.000 hectàrees d'arbrats, matollar i conreus de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues. L'incendi ha afectat vuit municipis: sobretot Flix i Vinebre, seguits de Maials, Llardecans, la Palma d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, Bovera i la Granadella.

Tot i que dilluns el conseller d'Interior, Miquel Buch, va assegurar que preveien donar per extingit el foc "en les pròximes hores", al final no ho han pogut fer fins avui, perquè aquesta setmana els Bombers han hagut de treballar en més d'una desena de represes de les flames. Tot apunta que l'incendi va començar per l'autocombustió d'unes restes de gallinassa que s'havien apilat on no tocava, fora del femer d'una granja situada a uns quatre quilòmetres de la Torre de l'Espanyol.

Fa just una setmana, els Bombers van donar el foc per controlat. Després de l'anunci dels Bombers, Buch ha agraït a Twitter "la tasca que han fet tots els cossos de seguretat i emergències per extingir-lo", així com la col·laboració dels alcaldes i alcaldesses.

stats