Societat 05/07/2019

Els bombers controlen una represa de l'incendi de l'Ebre

Tenen dues dotacions terrestres i un helicòpter a la zona de Maials

Ara
2 min
Els bombers esperen estabilitzar avui el foc de la Ribera d'Ebre

BarcelonaL'incendi forestal de la Ribera d'Ebre ha tingut una dotzena de represes des de dilluns, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El cos segueix amb dotacions sobre el terreny i remullen les zones més calentes. La darrera d'aquestes revifades s'ha produït aquest matí, al terme municipal de Maials, al Segrià, i està controlada. Sobre la zona hi treballen ara dues dotacions terrestres i un helicòpter. La represa és una soca que fumeja al municipi de Maials i està sota control.

El foc de la Ribera d'Ebre ha arrasat, en total, més de 5.000 hectàrees –un 20% de les quals són conreus i pastures–, i ha afectat també dues comarques més: el Segrià i les Garrigues. Els bombers recorden que el risc d'incendi forestal continua sent "molt alt" al conjunt del país.

Segons les dades d’Agents Rurals, Flix és el municipi més afectat per l’incendi, amb 3.073 hectàrees cremades. En conjunt el foc ha arrasat 953 hectàrees de conreus i 60,7 de pastures en aquesta localitat i a Vinebre, la Torre de l’Espanyol, la Palma d’Ebre, Maials, Llardecans, la Granadella i Bovera. Als terrenys afectats, cada pagès i ramader hi haurà de sumar la maquinària i les propietats danyades pel foc. El sindicat Unió de Pagesos (UP) ha exigit al departament d’Agricultura que faci com més aviat millor una valoració dels danys. També ha informat els pagesos i ramaders que poden iniciar el tràmit de reclamacions sense esperar a l’avaluació dels ajuntaments i de la Generalitat.

Aquest dissabte està prevista una reunió entre les diferents administracions a Flix per definir el pla de xoc per gestionar la postemergència a l'Ebre. Així ho va anunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, diumenge des del centre de comandament de Vinebre.

stats