Societat 16/05/2013

La Fabra i Coats acull una exposició de l'obra pictòrica de Josep Verdaguer

La mostra commemora els noranta anys del naixement del pintor andreuenc i els cinc de la seva mort

Ess3
1 min

L’Espai Josep Bota de La Fabra i Coats (Carrer de Sant Adrià, 20) acull, del 16 al 31 de maig, l’exposició 'Josep Verdaguer, pintor (1923-2008)'. La mostra commemora els noranta anys del seu naixement i els cinc de la seva mort.

Josep Verdaguer (1923-2008) estudià a la Llotja i a Madrid, on admirà Ribera, Zurbarán i Zuloaga. Amplià estudis a París. Exposà figures i paisatges a Barcelona. Inicialment se centrà sovint en temes de barraques, els encants, etc, amb un estil d’arrel expressionista. Posteriorment va exposar paisatges d’Europa i de Barcelona, més estructurats i amb una certa influència de Van Gogh en la pinzellada. Va exposar també a Mataró, París, Estocolm, Chicago, Sabadell, Tel Aviv, Alacant, Sant Feliu de Guíxols, Reus, Madrid, Viena, Andorra, Vic, Olot, Sitges, etc. Té diversos murals a esglésies i edificis públics de Catalunya. Segons el comissari de l’exposició, Bernat Puigdollers, Josep Verdaguer “s’esforçà a captar els ambients i els indrets més humils, defugint de composicions ampul·loses”.

A més de l’exposició, s’han organitzat dues conferències sobre el pintor andreuenc. Dijous 23 de maig, a les 19 hores, tindrà lloc la taula rodona 'Vigència avui d’en Josep Verdaguer', amb la presència de Joan Mora, escultor; Joaquim Serrà, amic; Josep Maria Cadena, periodista i crític d'art, i Jaume Codinachs, professor. Dilluns 27 de maig, a les 19 hores, Joan Pallarès-Personat, arqueòleg i paleontòleg, oferirà la conferència '“Apunt biogràfic sobre Josep Verdaguer'.

stats