Societat 27/11/2014

La metgessa de família que va atendre Teresa Romero es querellarà contra ella

Assegura que en cap moment Romero va informar que havia tingut contacte amb pacients contagiats d'Ebola

Efe
2 min

MadridLa metgessa d'atenció primària del centre de salut d'Alcorcón que va atendre l'auxiliar d'infermeria que va superar l'Ebola, Teresa Romero, interposarà contra ella "una demanda de conciliació prèvia a la querella per injúries i calúmnies". A més a més, emprendrà "totes les actuacions que resultin necessàries".

Així ho ha anunciat aquest dijous en un comunicat, en què la doctora explica que quan va atendre Teresa Romero el 2 d'octubre ella no la va informar "de cap manera" durant la consulta "d'haver tingut contacte amb persones diagnosticades d'Ebola". La metgessa de família puntualitza que Romero va acudir a la seva consulta al centre de salut Pedro Laín Entralgo d'Alcorcón "quatre dies" abans del seu ingrés a l'Hospital Carlos III.

Assegura, a més a més, que "no és cert" que la pacient li comuniqués haver tingut un pic de febre de fins a 38,7 graus centígrads, com sosté el comunicat emès el 25 de novembre pel despatx d'advocats que s'encarrega de la defensa de Romero. L'escrit de l'advocada de la facultativa –que vol preservar la seva identitat i intimitat– subratlla que "Teresa Romero no va informar de cap manera la seva doctora d'haver tingut contacte amb persones diagnosticades d'Ebola" i que "així consta" en l'historial clínic de la pacient on va quedar registrada la consulta del centre de salut.

Com a conseqüència de la no-revelació de l'antecedent d'exposició al virus de l'Ebola per part de Romero, la metgessa de capçalera li va fer una exploració física "sense cap mesura de protecció i sense utilitzar guants ni màscara". En el comunicat es detalla que durant la tarda del 6 d'octubre, una vegada Romero va ser diagnosticada del virus de l'Ébola, la doctora "va rebre una trucada del servei d'epidemiologia" per informar-la que adquiria "la condició de contacte d'alt risc" després d'haver explorat l'auxiliar d'infermeria sense mesures de protecció.

Per aquesta raó, la metgessa va sol·licitar l'ingrés hospitalari "voluntari" per "tallar una eventual cadena de contagi, en règim d'aïllament estricte", a l'Hospital Carlos III fins a completar els 21 dies d'observació. El 23 d'octubre va ser donada d'alta sense presentar símptomes d'haver contret la malaltia.

L'advocada de la doctora considera que les declaracions de Romero en què assegura que va avisar el centre de salut que havia cuidat els missioners que van morir per l'Ebola "constitueixen un atemptat contra el dret a l'honor" de la metgessa de capçalera, la seva fama i dignitat com a persona, incloent-hi el seu prestigi professional. Per això, entén que aquests fets són "constitutius d'un delicte d'injúries i calúmnies amb publicitat", per la qual cosa anuncia la interposició en els pròxims dies d'una "demanda de conciliació prèvia a la querella per injúries i calúmnies contra Teresa Romero".

stats