Societat 18/10/2016

El 8,7% de famílies van patir pobresa energètica el 2015

El Govern anuncia que destinarà 5 milions d'euros extra per combatre la problemàtica aquest hivern

Núria Martínez
1 min
El 8,7% de famílies van patir pobresa energètica el 2015

BarcelonaTot i que la situació de crisi sembla que millori, les famílies que pateixen pobresa energètica han augmentat en els últims anys. Segons ha informat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, després del consell executiu, un 8,7% de famílies van patir pobresa energètica el 2015. L'any 2009, un 5,1%. En aquest sentit, Bassa ha anunciat que doblarien la inversió per combatre la pobresa energètica, passant dels cinc milions d'euros previstos, a 10. "Aquest augment ens servirà per pagar rebuts de famílies vulnerables de manera efectiva i ràpida", ha apuntat Bassa, que ha afegit que aniran directament als ajuntaments.

La consellera també ha anunciat que estan preparant una estratègia per combatre el 'sensellarisme' i ha assegurat que estarà llesta "a finals del mes que ve". Bassa ha recordat que la taxa de risc de pobresa a Catalunya és del 19% i que ocupa la dinovena posició pel que fa a risc de pobresa a Europa.

Amb el tancament de comptes del 2015, s'ha destinat un total de 1.067 milions d'euros a la lluita contra la pobresa. Una vegada més, Bassa ha criticat que no tiressin endavant els nous pressupostos i ha lamentat no disposar dels 800 milions que volien dedicar a la lluita contra l'emergència social.

stats