Societat 21/03/2013

Els farmacèutics catalans es concentren a la plaça Sant Jaume en protesta pels impagaments

Els manifestants alerten que si la Generalitat no els paga, els medicaments dels ciutadans "estan en perill"

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaMilers de bates blanques omplen aquest dijous al migdia la plaça Sant Jaume de Barcelona. Són els més de 3.000 farmacèutics catalans que reclamen que la Generalitat els pagui els quatre mesos que els deu. Els farmacèutics estan pagant des de l'1 de novembre els medicaments de la seva butxaca. Alerten que "estan al límit" i que ja "no poden més".

Els farmacèutics porten pancartes on es poden llegir lemes com "Els medicaments dels ciutadans estan en perill", "Els farmacèutics volem dispensar però no podrem" o "Els farmacèutics diem prou".

Des de molt abans de la una del migdia, hora d'inici de la concentració, els farmacèutics, vinguts de tot Catalunya, ja han començat a omplir la plaça. Aquesta és una de les mesures de protesta que els farmacèutics van aprovar la setmana passada. Durant la lectura del manifest, el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, ha demanat a l'administració pública que "assumeixi d'una vegada la seva responsabilitat". "L'administració ens deu 270 milions d'euros i tenim greus dificultats financeres per seguir pagant els medicaments. Deixeu-nos fer la nostra feina", ha reclamat. De Dalmases confia que del consell interterritorial de salut, que aquesta tarda es reuneix a Madrid, surti una solució.

stats