SANITAT
Societat 15/01/2013

El Tribunal Constitucional suspèn l'euro per recepta durant cinc mesos

La suspensió afecta també la nova taxa judicial catalana i l'impost sobre dipòsits bancaris

Lara Bonilla
1 min
UNA MESURA POLÈMICA
 L'euro per recepta va entrar en vigor el 23 de juny d'aquest any i n'estan exempts els medicaments d'un preu inferior a 1,67 euros. Per no sobrecarregar els malalts crònics, es va fixar un límit de 61 euros anuals -5 euros mensuals- però es calcula que els ciutadans abonaran de mitjana 13 euros anuals amb la taxa.

BarcelonaEl ple del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat aquest dimarts suspendre durant cinc mesos la taxa de l'euro per recepta implantada a Catalunya el passat mes de juny. Després dels cinc mesos, el TC ha de decidir si prorroga la suspensió o no. Durant aquest període de temps, es presentaran les al·legacions corresponents. El TC ha admès aquest dimarts al matí el recurs d'inconstitucionalitat que el govern de Mariano Rajoy va presentar al mes de desembre i farà el mateix amb l'euro per recepta que s'aplica des de fa només unes setmanes a la Comunitat de Madrid.

La suspensió afectaria també la taxa judicial i l'impost sobre dipòsits bancaris a Catalunya, segons publiquen 'El Periódico' i 'Público'.

Els farmacèutics recorden l'esforç fet

Els farmacèutics recorden el seu "esforç" i el "dels usuaris" per posar en marxa aquesta mesura. "Una vegada més, els farmacèutics vam haver de donar la cara per una mesura que no havíem decidit nosaltres, totalment impopular, i que no va comptar amb el calendari necessari per dur-la a terme sense incidències", van recordar els farmacèutics en un comunicat fa un mes, quan es va presentar el recurs d'inconstitucionalitat.

"Un cop més, els farmacèutics acatarem el que dictamini la llei i seguirem treballant per donar la millor atenció possible als usuaris", van afegir.

stats