Societat 05/07/2017

Les farmàcies vigilaran el bon ús de medicaments en algunes malalties

60 establiments han constituït una xarxa per avançar-se als potencials problemes de salut d'un mal consum de fàrmacs

Efe
1 min
La Generalitat ha passat de pagar les receptes a 35 dies a fer-ho a 65 dies, i les farmàcies hauran d'avançar els diners als proveïdors durant el mes d'octubre.

BarcelonaSeixanta farmàcies catalanes s'han unit per vigilar el bon ús dels medicaments en determinades malalties. L'objectiu és avançar-se als potencials problemes de salut d'un consum inadequat.

Segons el departament de Salut i els col·legis de farmacèutics, aquests establiments faran un seguiment específic del consum de fàrmacs. El programa vol obtenir informació diària i en temps real que permetrà recollir dades sobre situacions que no es poden detectar per sistemes tradicionals i donar una resposta més eficaç des dels serveis de salut.

Per garantir una cobertura representativa i proporcional a l'estratificació de la població catalana, el servei el desenvoluparan 32 farmàcies de Barcelona, 10 de Girona, 10 de Tarragona i 8 de Lleida, des de les quals es vigilarà un 2% de la població de Catalunya.

Després d'una prova pilot d'èxit a la ciutat de Barcelona, el programa s'ha estès a 60 farmàcies, que a partir del mes d'octubre vinent, abans de l'inici de l'epidèmia de la grip, col·laboraran en la vigilància d'infeccions respiratòries agudes per aconseguir una detecció precoç dels símptomes gripals i verificar si les accions de prevenció són d'utilitat. També faran un seguiment específic de la dispensació de l'anticoncepció d'urgència per observar el perfil i els hàbits de la pacient que accedeix a la medicació.

stats