Societat 08/01/2013

Felip de Borbó: "Espanya és el primer país d'Europa en quilòmetres d'alta velocitat"

El fill del rei Joan Carles diu que només la Xina supera Espanya en línies ferroviàries i destaca la "història d'èxit" que suposa "l'alta velocitat espanyola"

Ara
1 min
La placa de la inauguració de l'AVE col·locada a l'estació de Figueres i descoberta pel príncep espanyol, Felip de Borbó, davant d'Artur Mas, Llanos de Luna, Ana Pastor, Núria de Gispert i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip / PERE TORDERA

BarcelonaEl príncep Felip de Borbó ha destacat, aquest dimarts, que Espanya és "el primer país d'Europa" en quilòmetres d'alta velocitat. Ho ha dit en la inauguració del tram del TGV entre Barcelona, Girona i Figueres, del qual ha dit que significa que "seguim avançant en l'alta velocitat espanyola", un fet que ha qualificat "d'autèntica història d'èxit que ha contribuït a modernitzar el país". "És un exemple d'orgull col·lectiu davant del món", ha expressat el príncep Felip.

En un discurs en què ha anat intercal·lant el català i el castellà, el fill del rei Joan Carles ha destacat que Espanya només se situa per darrere de la Xina en quantitat de quilòmetres d'alta velocitat, i ha assegurat que la nova línia és "un pas més en el procés de vertebració d'Espanya", que beneficiarà "d'una manera molt directa" la comarca de l'Alt Empordà, "a través de la qual ens comuniquem amb França", ha dit. El príncep espanyol també ha dit que aquesta línia "ajudarà a millorar la vocació turística d'aquesta terra" i a consolidar la Costa Brava com a una de les destinacions turístiques de Catalunya.

stats