SOCIETAT
Societat 04/10/2011

El Govern recupera els 80 km/h per evitar la contaminació, almenys fins divendres

El Servei Català de Trànsit activarà aquest dimecres el límit de velocitat només durant dos dies a l'espera del desplaçament de l'anticicló

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaEls 80 km/h tornaran momentàniament als accessos de Barcelona des d'aquest dimecres i almenys fins divendres. Així ho ha anunciat el director del Servei de Meteorologia de Catalunya, Oriol Puig. "Hi ha una persistència de l'anticicló des de fa vuit dies", ha apuntat. La situació meteorològica està fent pujar aquests dies els nivells de contaminació a la ciutat de Barcelona. El conseller d'Interior, Felip Puig, va insinuar la mesura aquest dilluns a La nit a RAC1 però va evitar confirmar-la a l'espera de la roda de premsa d'aquest dimarts al matí del Servei Català de Trànsit.

Quan es van aprovar els nous límits de velocitat que revocaven parcialment la polèmica mesura impulsada pel tripartit, Puig ja va advertir que els 80 podrien tornar quan els nivells de pol·lució fossin alts, els dies d'anticicló, com és el cas d'ara mateix. Divendres està previst que hi hagi una entrada d'aire fred pel nord i que la situació es torni a normalitzar.

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha anunciat, per la seva banda, que fins al 2014 s'ampliarà la zona de velocitat variable a BCN-Molins de Rei, Santa Coloma-Tiana, Sant Adrià-Badalona i Cornellà-Sant Vicenç.

stats