Societat 04/05/2016

La dona atropellada per un ciclista va arribar a un recital de poesia abans de desmaiar-se

Continua en estat greu i el seu marit lamenta la falta de regulació per part de l'Ajuntament de Barcelona

Efe
2 min
La Diagonal es va omplir d’activitats alternatives durant el Dia Sense Cotxes.

BarcelonaLa dona de 69 anys ingressada a l'Hospital de Sant Pau des de dijous, després que l'atropellés un ciclista al centre de Barcelona, continua en estat greu, segons ha explicat el seu marit a RAC1. La dona havia quedat amb unes amigues a la Casa de València, al carrer Còrsega, al centre de Barcelona, per anar a un recital de poesia de Carles Duarte, segons ha explicat ell mateix a l'ARA. El ciclista la va atropellar durant el trajecte, però ella es va poder aixecar i va continuar fins a l'acte on tenia previst anar.

"Quan hi vaig arribar, me la vaig trobar amb uns companys seus que l'atenien al lavabo", explica Duarte. "Es queixava del canell, que sembla que se l'havia trencat", diu, i "al cap d'una estona va perdre el coneixement i va quedar paralitzada de mig cos". Abans, però, havia tingut temps d'explicar que l'havia atropellat una bicicleta. "Tot plegat, molt dur i impressionant", es lamenta Duarte, que diu que la víctima és "admirable" i "una poeta i ceramista notable".

El marit, per la seva banda, ha agraït que el ciclista es presentés voluntàriament a la comissaria de la Guàrdia Urbana i critica la "mala regulació" de les bicicletes. "No pot ser que una línia separi la mort de la vida, no pots circular a vint centímetres d'un vehicle que, per molt lleuger que sigui, va a 30 o 40 quilòmetres per hora", ha lamentat a RAC1. Considera que tant la seva dona com el ciclista són víctimes "d'un sistema que no funciona i s'està gestionant molt malament". "S'està generant una opinió en contra de les bicicletes que és absolutament nefasta", ha afirmat.

La Guàrdia Urbana, que ha remès el cas a un jutjat de Barcelona, ha obert una investigació per intentar reconstruir els fets i determinar com va quedar ferida la dona. Un dels punts que pretén aclarir la investigació és si el ciclista, com sosté una amiga de la dona, no es va parar per ajudar-la, encara que el mateix marit de la víctima va reconèixer que no saben exactament què va passar i admet que el ciclista potser es va aturar i la mateixa dona li va dir que no es preocupés, que estava bé.

Aquesta, de fet, és la versió del ciclista, que a última hora del vespre d'ahir es va presentar a la comissaria de la Guàrdia Urbana per explicar la seva versió dels fets. Segons ell, l'atropellament va ser a la cruïlla entre la Diagonal i el carrer Pau Claris.

El ciclista ha admès haver atropellat la dona, però afirma que es va aturar per ajudar-la. Segons ell, la dona, que tenia una ferida amb sang en una cella, li va dir que estava bé i que marxava perquè havia quedat amb unes amigues. L'home es va presentar a la Guàrdia Urbana quan es va assabentar que investigaven el cas.

stats