SOCIETAT
Societat 23/11/2011

La Fiscalia demana vuit anys de presó per al 'Robin Hood dels bancs'

Per la suposada estafa que va protagonitzar contra diverses entitats bancàries per demostrar el seu desacord amb el sistema financer mundial

Efe
1 min

BarcelonaLa Fiscalia demana vuit anys de presó per a l'activista Enric Duran, conegut com el "Robin Hood dels bancs", en la causa oberta per la suposada estafa que va protagonitzar contra diverses entitats bancàries per demostrar el seu desacord amb el sistema financer mundial.

En el seu escrit de conclusions provisionals, el fiscal demana per a Duran una condemna de sis anys de presó per un delicte continuat de falsedat en document mercantil i una altra de dos anys de presó per un delicte d'insolvència punible.

Aquest activista anticapitalista es va guanyar el sobrenom del "Robin Hood dels bancs" quan el 2008 va revelar que en els dos anys anteriors havia estafat uns 492.000 euros a 39 entitats bancàries per denunciar la seva avarícia.

En el seu escrit, el fiscal recull tan sols l'estafa a una quinzena d'entitats financeres i demana que l'activista sigui condemnat a indemnitzar-les amb un total de 204.426,1 euros.

L'acusació pública sosté que Duran va obrar amb ànim d'obtenir un enriquiment patrimonial, fet pel qual es va valer de societats constituïdes per ell mateix per simular tenir solvència suficient perquè diferents entitats financeres li concedissin uns préstecs i crèdits que per endavant no volia retornar, i que després es va vanagloriar de la seva conducta en diversos mitjans de comunicació.

stats