Societat 25/08/2020

La Fiscalia investiga les vexacions "execrables" a una àvia en una residència de Terrassa

Les dues auxiliars ja han estat apartades del centre i el Govern ha ordenat una inspecció

Montse Riart
2 min
Una usuària d'una residència d'avis fa uns dies acompanyada del personal del centre

BarcelonaUna conducta "execrable". Així defineix la Fiscalia Superior de Catalunya l'actitud de les dues treballadores de la residència Mossèn Homs de Terrassa que apareixen en un vídeo vexant una àvia del centre. "Va, obre la puta boca, home, vella rondinaire", se sent dir a una de les auxiliars que dona de menjar la dona, mentre l'altra treballadora que grava les imatges riu mirant la càmera. Després, l'auxiliar insulta la dona i acaba llençant a les escombraries la pastilla que li havia de donar. "No entens que te l'has de prendre? Mira, saps què? Si no te la vols prendre, no te la prenguis. Si et fan mal els peus i el cap, et fots. Home ja, la puta pastilla".

El vídeo, publicat a Instagram per la mateixa auxiliar que el va gravar, es va convertir en viral. Després de tenir-ne coneixement, la direcció del centre va apartar les dues treballadores i els va obrir un expedient disciplinari. Per la seva banda, la conselleria d'Afers Socials va ordenar una inspecció al centre.

"Els fets explicats a les informacions publicades resulten d'una innegable gravetat", assegura el fiscal superior en funcions que signa la resolució, Pedro Ariche. De fet, tot i que la investigació la podria portar la Fiscalia de Terrassa, la Superior prefereix assumir el cas. De moment, el fiscal ha demanat als Mossos d'Esquadra que constatin els fets i que demanin tota la documentació a la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i al centre.

Els Mossos d'Esquadra, per la seva part, han explicat que ja han obert una investigació per esclarir els fets. De moment atribueixen a les dues extreballadores un delicte contra la integritat moral per les vexacions a l'àvia i per difondre el vídeo a les xarxes.

En declaracions a l'agència Efe, la filla d'una altra de les residents del centre geriàtric, que prefereix mantenir-se en l'anonimat, assegura que la família està vivint la situació "amb molta tristesa i molta indignació". "Els avis necessiten molt de respecte, humanitat, i no aquest tracte vexatori".

La ja extreballadora que va gravar les imatges i que apareix rient a càmera ha fet una nova publicació a les xarxes disculpant-se pels fets i amb els familiars de la dona. "Senzillament vull dir que assumiré les conseqüències, que soc conscient de l'acció que hem fet i ho reconec", assegura.

stats